Luontoelokuvia luonnonkauniissa Savonlinnassa, SINFF nyt kuudetta kertaa

Luontoelokuvat esittäytyvät Savonlinnassa viikonloppuna. Kolmipäiväinen Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali SINFF järjestetään nyt kuudetta kertaa.

luonto-ohjelmat
Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen
Savonlinnan kansainvälistä luontoelokuvafestivaalia järjestävät nuoret vapaaehtoiset, kertoo festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen.Yle, Paavo koponen

Näytöksiä luontoelokuvafestivaaleilla järjestetään 16 ja niissä nähdään 33 luontoelokuvaa. Elokuvia esitetään matkustajasatamaan pystytetyssä teltassa, Olavinlinnassa ja elokuvateatteri Killassa. Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa ulkoilmanäytös Riihisaaressa. Siihen liittyy myös piknik. Osa tilaisuuksista on maksuttomia.

Ohjelmassa on myös seminaareja ja perjantai-iltana klubiristeily. Tunnetuimmat ohjaajanimet ovat Yann-Arthus Bertrand ja Juha Taskinen sekä nuoremmista savonlinnalainen Jaakko Ruuska.

– Festivaali järjestetään vapaaehtoistyönä. Mukana on kolmisenkymmentä innokasta. Rahoitukseksi haetaan esimerkiksi avustuksia, kertoo festivaalijohtaja Annakaisa Vänttinen.

Savonlinnan luontoelokuvafestivaalien kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain ja tänä vuonna tavoitellaan vähintään viime vuoden noin 1200 kävijän määrää.