Perheyrityksessä palaute on värikkäämpää: "Vanhemmille tulee kiukuteltua enemmän"

Perheyritykset ovat jossain asioissa hyvin erilaisia verrattuna normaaleihin yrityksiin. Kun perheen nimi näkyy yrityksen nimessä, se velvoittaa myös työntekijöitä.

talous
Nainen talikoi heiniä lehmille.
Antti Kettumäki / Yle

Huurinainen Oy on toiminut 1950-luvun lopulta ympäristöalalla. Parhaillaan yhtiön toimitusjohtajana toimii Heikki Huurinainen, joka kokee perheyrityksessä työskentelyn hyvin antoisana. Mutta eroavaisuuksia toisenlaisiin yrityksiin on.

– Palaute on hyvin paljon suorempaa ja värikkäämpää sekä hyvässä että pahassa. Perheyrityksessä yleensä näkyy perheen nimi yrityksen nimessä, joten se velvoittaa yritystä ja kaikkia työntekijöitä toimimaan tietyllä tavalla. Toiminta henkilöityy yrittäjäperheeseen.

Maatalousyrittäjäksi ryhtyminen oli Laura Mularille luontevaa, hänen vanhempansa ja ukki ovat olleet alalla ja nainen on itse viettänyt ikänsä maatilalla. Hänen vanhempansa ovat edelleen mukana navettayhtymässä, johon kuuluu heidän lisäkseen myös Mularin isän serkku.

– Onhan se aivan eri asia työskennellä omien vanhempien ja sukulaisen kanssa kuin ulkopuoliselle. Vanhemmille tulee kiukuteltua enemmän, Mulari naurahtaa.

– Toisaalta läheiset välit on hyvä asia. Esimerkiksi erimielisyydet on helpompi selvittää.

Mulari myös näkee yhtenä eroavaisuutena sen, että hän on tekemisissä vanhempiensa ja sukulaisensa kanssa jatkuvasti. He ovat koko ajan lähellä.

Siirtymäkausi on tärkeä

Perheyrityksessä oma juttunsa on vastuun siirtäminen seuraavalle sukupolvelle. Heikki Huurinainen näkee siirtymäkauden tärkeänä asiana sukupolvenvaihdoksessa.

– Soihdun siirtämiseen pitäisi osata varata tietty aika. Valitettavasti on myös näitä tapauksia, että siirtymäkautta ei ole ollut tai se on ollut todella lyhyt esimerkiksi äkillisen poismenon takia.

Huurinainen Oy:n toimitusjohtaja Heikki Huurinainen.
Heikki Huurinainen.Laura Tolonen / Yle

– Itse olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että olen päässyt aika hyvin vaikuttamaan ja tuomaan omia ajatuksia, joita on oikeasti kuunneltu ja niiden mukaisesti on myös toimittu. Joissain tapauksissa jatkajalla on vain hyvin vähän valtaa, Huurinainen jatkaa.

Toimitusjohtaja myös muistuttaa, että pitkän uran tehneiden, esimerkiksi vanhempien, pitäisi uskaltaa antaa vastuuta nuoremmalle sukupolvelle. Hommat kun opitaan parhaiten tekemällä.

Suomussalmelaisella Laura Mularilla ei ole ollut Huurinaisen tapaan ongelmia vastuun siirtymisen suhteen. Hän ja isänsä serkku ovat saaneet Mularin pian eläkkeelle jääviltä vanhemmilta täydet valtuudet hoitaa yritystä.

– Asiassa ei ole ollut mitään ongelmia, vanhempani vain totesivat, että teillähän tämä yritys jää, joten te päätätte.