1. yle.fi
  2. Uutiset

V8:t murisivat – Nurmeksessa kokoonnuttiin 50- ja 60-luvun amerikkalaishengessä

Nurmeksen Bomban ja Hyvärilän alueen valtasivat viikonloppuna 50- ja 60-luvun amerikkalaisautot, ajan hengen mukainen pukeutuminen ja rockmusiikki.

ilmiöt
Lauri Ignatius ja Pontiac Firebird.
Esa Huuhko / Yle

Nurmeksessa järjestettiin viikonloppuna Drive-In & Rock -autoharrastetapahtuma. Tapahtumassa kuultiin musiikkia niin aikuisten kuin lastenkin makuun, katsottiin drive-in-elokuva ja tietysti ihailtiin vanhoja autoja. Tapahtumaan liittyy olennaisesti myös fiftarityyliin pukeutuminen.

Enolainen Maija Röysky saapui ihmettelemään tapahtumaa perheensä kanssa. Hän oli panostanut tyyliinsä. Yllään hänellä oli leopardikuvioinen kellomekko ja hiukset oli laitettu pin-up-tyyliin.

– Aikaisemmin olen käynyt tällaisissa tapahtumissa vain mieheni kanssa. Nyt on lapset ensimmäistä kertaa mukana. Kyllä tätä voisi kutsua koko perheen harrastukseksi, Röysky sanoi.

Lauri Ignatius puolestaan oli pukeutunut siniseen pukuun, joka päällä hän meni naimisiin vuonna 1975. Hän esitteli ylpeänä poikansa omistamaa punaista Pontiac Firebirdiä.

– Tämä on sellainen riittävän tehokas. V8 taitaa löytyä konepellin alta ja ääntä tästä kyllä lähtee, Ignatius naurahteli.

Lue seuraavaksi