Soini tuomitsi Stubbiin kohdistuvan vihapuheen

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tuomitsee jyrkästi valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) vahingoittamiseen kehottavan Facebook-sivuston. Soini pitää täysin käsittämättömänä tämäntyyppisten sivustojen ylläpitoa verkossa.

politiikka
Ulkoministeri Timo Soini (ps) Imatran kävelykadulla Perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksessa Imatralla 22. elokuuta.
Ulkoministeri Timo Soini (ps) Imatran kävelykadulla Perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksessa Imatralla 22. elokuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ulkoministeri Timo Soini otti perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä Imatran Inkerinaukiolla jyrkästi kantaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin kotiin kohdistuneeseen ilkivaltaan. Soinin mielestä kehitys, jossa poliitikot tai heidän perheensä joutuvat uhatuiksi, on katkaistava Suomessa alkuunsa.

– Jos tätä ei pysäytetä nyt, jotain ikävää tapahtuu ennen pitkää jollekin, Soini varoitti paikalle kokoontuneita kuulijoita.

Soini ei suoraan kytke Stubbin kotiin kohdistettua ilkivaltaa ministerin surmaamiseen kehottavaan Facebook-sivustoon, mutta mainitsee sen esimerkkinä "täysin tuomittavasta" vihapuheesta.

– Ei voi olla niin, että joku Facebook voi ylläpitää tällaista sivua, eikä voi olla niin, että joku voi sellaisen julkaista, Soini tuomitsee.