Lentokone putosi lentonäytöksessä Englannissa – video

Seitsemän ihmistä on kuollut, kertovat viranomaiset. Hävittäjä epäonnistui silmukanteossa.

Hawker Hunter -hävittäjä osui valtatielle lentonäytöksen aikana Shorehamissa 22. elokuuta.
Amatöörikuvaajan videolla näkyy, miten kone törmää maahan epäonnistuneen silmukan jälkeen.

Hawker Hunter -hävittäjä on pudonnut lentonäytöksessä Etelä-Englannissa lähellä Brightonia.

Viranomaiset vahvistavat seitsemän ihmisen kuolleen.

Silminnäkijän mukaan Shorehamin lentonäytökseen osallistunut hävittäjä yritti tehdä silmukan, mutta epäonnistui ja törmäsi maahan sekä poliisin mukaan useisiin ajoneuvoihin lentokentän ohitse kulkevalla A27-valtatiellä.

Silminnäkijä kertoi BBC:lle, että kone oli liian matalalla viimeistellessään silmukkaa ja törmäsi suoraan maahan joko keskelle lentokentän ohi kulkevaa valtatietä tai aivan sen lähistölle. Joidenkin tietojen mukaan kone olisi osunut neljään autoon, mutta varmaa tietoa ei vielä ole.

Paikallinen sairaala sanoi, että sinne on tuotu kaksi loukkaantunutta, joista toinen on kriittisessä tilassa ja toisella on lieviä vammoja. BBC:n mukaan kymmentä muuta uhria on hoidettu turmapaikalla. Joidenkin tietojen mukaan turmassa olisi kuollut kaksi pyöräilijää.

Toinen silminnäkijä kertoi, että törmäyksen jälkeen näkyi suuri tulipallo ja savupatsas. Joidenkin tietojen mukaan koneen lentäjä olisi saatu ulos koneen palavasta hylystä. Paikalla ollut BBC:n toimittaja kertoi, että koneen putoaminen aiheutti kaksi suurta tulipaloa, joista toinen paloi vielä pitkän aikaa turman jälkeen. BBC:n toimittajan mukaan pelastushenkilöstö oli paikalla nopeasti ja turmapaikalle on edelleen saapumassa lisää ambulansseja.

Ilmailunäytöksen vieraat eivät pääse poistumaan kentän alueelta vielä tunteihin. A27 on suljettu molempiin suuntiin ja tietojen mukaan se pysyy suljettuna vielä tunteja.

Turma on jo toinen ilmailunäytöksessä sattunut lento-onnettomuus tässä kuussa. Elokuun alussa lentäjä kuoli ilmailunäytöksessä Cheshiressä, kun hänen koneensa putosi.