1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi otti ihmisiä kiinni suurmielenosoituksessa - video

Poliisi joutui päivällä ottamaan kiinni yhdeksän ihmistä suurmielenosoituksen yhteydessä. Osa mielenosoittajista ei suostunut avaamaan tietä liikenteelle, vaan tukki Siltasaarenkadun.

Kotimaan uutiset
Poliisi pidättää anarkistin

Ylikomisario Seppo Kujala kertoi aiemmin päivällä Yle Uutisille, että sen jälkeen kun mielenosoituskulkue oli saapunut Hakaniementorille ja teiden piti olla auki ja liikenteen kulkea, "tietty ryhmä ei avannutkaan tietä, vaan tukki sen Siltasaarenkadulla". Mielenosoituksen järjestäjä oli ilmoittanut poliisille, etteivät tien tukkineet totelleet heitä.

– Sitten poliisi pyysi heitä poistumaan, eivät poistuneet. Sitten käskettiin poistumaan. Kun sittenkään eivät kaikki poistuneet, sitten poliisi poisti väen ja tämmöisiä niskoittelevia henkilöitä otettiin kiinni. Heitä oli yhdeksän, Kujala kertaa tapahtumien kulkua.

Twitterissä poliisi kertoi, että joukossa oli anarkistitunnuksia.

Poliisin mukaan varsinainen suurmielenosoitustapahtuma on sujui hyvin. Helsingin poliisi arvioi iltapäivällä, että liikkeellä olisi ollut viitisentuhatta ihmistä. Joukkovoima-kansanliikkeen mielenosoituksessa on vastustettu hallituksen leikkauspolitiikkaa.

Lue seuraavaksi