Ravitsemussuosituksiin monenlaisia mielipiteitä: "Ei tässä enää tiedä, mihin uskoa"

Kysyimme suomalaisilta, mitä mieltä he ovat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksista.

terveys
Omenoita pöydällä.
Yle

Yle Kainuun sivuilla oli viime perjantaina mahdollisuus osallistua keskusteluun ravitsemussuosituksista. Osa vastaajista oli sitä mieltä, että suositukset ovat paikkaansa pitävät, osa puolestaan viittasi niille kintaalla.

Dosentti-nimimerkillä kirjoittanut tuumasi näin:

Ravitsemussuositus on hyvä ja asianmukainen. Tätä on heikoissa kantimissa lähteä perustelemaan nettikirjoituksilla tai mielipide-blogeilla. Nämä kun tuntuvat olevan säälittävän huonolaatuinen ajanhenki :) Tätä suositus tulisi ihmisten käyttää, eikä epäterveellisiä perusteettomia fitness-hömpötyksiä.

Ravitsemussuosituksiin tuli myös päin vastaisia kommentteja, esimerkiksi nimimerkki Maitorasvan toimesta.

Yli kymmenen vuotta olemme syöneet voita, kookosrasvaa, kananmunia, paksua jugurttia, lihaa ym. "kiellettyä". THL:n viittaamista "monista tutkimuksista" olemme saaneet ihan toisenlaista tietoa, esimerkkinä vaikka Ravnskovin Kolesterolimyytti. Emme käytä kolesteroli-, verenpaine- tai muita pysyviä lääkkeitä.

Voihyvin puolestaan kommentoi elämän olevan liian lyhyt aika miettiä, mitä suuhunsa laittaa.

Marjat ja hedelmät JEES, viljat JEES, kalat JEES, mutta rasvaton maito YÖKS. Aina pienestä pitäen olen juonut joko kevyt- tai täysmaitoa ja käytän kunnon voita ja kermaa. Elämä on liian lyhyt aika miettiä mitä syö ja juo, nauttia pitää aina kun mahdollista. Kaikki tutkimustulokset ovat aina sen mukaisia kuka/mikä tutkimuksia teettää.

Nimimerkillä Juke53 kirjoittanut summasi varmaan aika monen suomalaisen ajatukset aiheesta.

Ei tässä enää tiedä, mihin uskoa. Pari päivää sitten uutisoitiin muistaakseni yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta, jonka mukaan kovilla rasvoilla ei ole yhteyttä ennenaikaisiin kuolemiin, sen sijaan transrasvoilla on selvä yhteys näihin. Vähemmästäkin menee pää sekaisin.

Kokonaisuudessaan ravitsemussuositukset voi lukea täältä (siirryt toiseen palveluun).