Pouta innosti päiväperhoset vihdoin lentoon

Kolea alkukesä piti kauniit siivekkäät piilossa, mutta nyt pitkään jatkunut poutasää on innostanut perhoset liikkeelle.

Neitoperhonen.
Lämmin loppukesä on parantanut perhoskantaa, joka ehti jo kärsiä alkukesän koleudessa.

Perhosharrastaja Raija Salminen on yksi heistä, jotka iloitsevat loppukesän kauniista, poutaisista päivistä. Hänen takapihansa on perhosille paratiisi monine perhoskasveineen ja -baareineen, mutta kolean sään takia Salmisenkin pihalla on ollut hiljaista.

– Kyllä tämä kesä on ollut ihan selvästi aika heikko perhosille. On selvää, että auringonpaistetta tarvitaan. Se tuo pihalle mukanaan vipinää! Salminen iloitsee.

Elokuussa pihalla on liidellyt esimerkiksi paljon neitoperhosia, nokkosperhosia ja suruvaippoja. Salminen rohkaisee kaikkia kokeilemaan pihallaan perhosia houkuttelevia kasveja.

Perhosystävälliseen pihaan kannattaa panostaa

– Voi olla sekä luonnonkasveja että puutarhakasveja. Esimerkiksi kultapiiskut, nauhukset ja vaikkapa monet maustekasvit kuten anis tai iisoppi ovat mainioita perhoskasveja, Salminen kertoo.

On selvää, että auringonpaistetta tarvitaan. Se tuo pihalle mukanaan vipinää!

Raija Salminen

Myös perhosbaari tuo hetkessä kotipihaan mielenkiintoista seurattavaa. Nyt lentävät päiväperhoset saavat baarissa tarpeellista tankkausta talvehtimistaan varten.

– Baari on houkutellut minunkin pihalleni esimerkiksi isonokkosperhosen. Tavallinen nokkosperhonen ei edes baarissa käy, Salminen kertoo.

Kun vihkii pihansa perhosille, niin se on mieluisa monille muillekin.

– On pölyttäjiä, hienoja kultakuoriaisia, leppäkerttuja ja sudenkorentoja, Salminen kuvailee.

Kurkkaa perhosharrastajan pihalle klikkaamalla kuvaa.