1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vastustajat ja puolustajat osoittavat mieltä yhtäaikaa Forssassa turvapaikanhakijoiden hätämajoituksesta

Peräti kaksi ryhmää aikoo osoittaa mieltään maanantaina iltapäivällä Forssassa. Mielenilmaukset liittyvät turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestämiseen kaupungissa. Kaupunginhallitus päättää kannastaan asiaan maanantain alkuillan kokouksessa.

Kotimaan uutiset
Forssan kaupungintalon julkisivu.
Ville Välimäki / Yle

Entinen Rantasipi-hotelli seisoo tyhjillään Forssassa. Koska turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut kesän aikana merkittävästi, on kaupungissa virinnyt ajatus, että hotelliin voitaisiin sijoittaa väliaikaisesti turvapaikanhakijoita.

Majoituspaikat tulisivat noin 250 hengelle.

Uutinen on herättänyt forssalaisissa voimakasta vastustusta. Hätämajoitusta vastustavat aikovatkin järjestää mielenilmauksen Forssan kaupungintalolla maanantaina iltapäivällä ennen kaupunginhallituksen kello 16.30 alkavaa kokousta.

Hallitus ottaa kyseisessä kokouksessa kantaa hätämajoitukseen.

Viikonloppuna on kerätty kannattajia myös vastamielenilmaukseen. Molemmat tahot ovat vakuuttaneet sosiaalisessa mediassa, että mieltä osoitetaan kummassakin "leirissä" rauhanomaisissa merkeissä samaan aikaan.

"Paikkakunnalle outo maine"

Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko muistuttaa, että turvapaikanhakijoille suunnitellussa hätämajoitusyksikössä on kyse väliaikaisratkaisusta.

Forssaan ei olla suunnittelemassa pysyviä kotouttamistoimenpiteitä tai vastaanottokeskusta. Kyse on neljän kuukauden nopeasta majoitustarpeesta.

Sami Sulkon mukaan asian tiimoilta tulisi käydä asiallista ja tosiasioihin perustuvaa keskustelua.

– Silloin asioiden ymmärtäminen ja eri näkökohtien esiintuonti helpottuu.

Sosiaalisessa mediassa käydään aika vaikeata keskustelua sisällöllisesti

Sami Sulkko

– Olen havainnut, että sosiaalisessa mediassa käydään aika vaikeata keskustelua sisällöllisesti siinä mielessä, että siinä on hyvin erisävyisiä kommentteja. Mielestäni se ei ole kenenkään edun mukaista. Ei niiden ketkä ovat asiaa vastaan, ei myöskään niiden, ketkä ovat asian puolesta, vaan se antaa paikkakunnasta helposti hyvin oudon kuvan ulospäin.

Sulkko toivoo, että esimerkiksi hätämajoitukseen liittyen Suomen Punaisen Ristin edustajia voitaisiin kuunnella laajemminkin.

– Heidän edustajansa tulee myös kaupunginhallitukseen kuultavaksi, koska heillä on kokemusta nykyisten vastaanottokeskustoimintojen ja hätämajoitusten järjestämisestä.