Entinen F1- tähti Mika Salo osti Antti Holmbergin kelkan

Entinen formulatähti Mika Salo huusi Antti Holmbergin Lynxin Pietarinkadun Oilersin hyväntekeväisyyshuutokaupassa lauantaina Tallinnassa. Ivalolainen Antti Holmberg oli ensin ajanut kelkan Helsingistä meren yli näytille Tallinnan jäähalliin. Kelkan hinta oli 10 000 euroa.

urheilu
Antti Holmberg
Antti Holmberg ajoi Lynxillä Helsingistä Tallinan Saku- AreenalleAnu laitila

Ajettuaan meren yli pudottamaan Pietarinkadun Oilersin ja tallinnalaisen vastapuolen hyväntekeväisyysottelun aloituskiekon, Holberg ei kruusaillut. Hän päräytti kelkkansa suoraan Areenan jäälle. Yleisö ja pelaajat kohahtivat.

Ivalolaisella tyyneydellä Antti Holmberg hoiti hommansa, pudotti kiekon jäähän ja hurautti Lynxillä pois. Mukanan pelissä olleet Mikael Granlund, Tuomo Ruutu, Leo Komarov ja muut huippukiekkolijat jäivät jäälle äimän käkenä.

Salo ja Holmberg yhdessä safarille

Pelin jälkeen alkaneessa huutokaupassa entinen formulatähti Mika Salo näytti asenteensa. Silmääkään räpäyttämättä hän huusi Holmberg Lynxin kymppitonnilla. Huudettuaan kelkan Salo pyysi Antti Holmbergia tuunaamaan kelkan talviajokuntoon ensi lumille. Aikomuksena Salolla on tehdä safari Holmbergin kanssa ensi talvena.

Holmbergin ei auttanut kuin roudata ajopelinsä takaisin Ivaloon laittoa varten. Lynxia ei haluttu jättää utamien käsiin etelään.

Kyllä se nyt vähäksi aikaa riittää tämä vouhkaaminen.

Antti Holmberg

– Mie lupasin Salolle, että Lynxi on smirnassa kun Mika tulee Ivaloon. Kyllä sillä passaa lähtiä vaikka mihin, Antti Holmberg naureskelee.

Holmbergin mielestä kelkka toimi hyvin matkalla Suomenlahden yli Tallinnaan. Ainoastaan heti alussa syttynyt varoitusvalo Lynxin kojetaulussa pisti miettimään vähän aikaa.

– Kun mie huomasin, että se oli jarrujen varoitusvalo alkoi helpottaa. Ei sitä vetten päällä paljon tarvi jarrutella, eikä voikaan, Antti Holmberg sanoo.

Kolmen tunnin ovaalifinaali

Vaikka meri oli kohtalaisen tyyni tuli merenkäynti Holmbergille yllätyksenä. Vesijetit ottivat kolmen metrin loikkia aallokosssa, mutta Lynx kulki kuin juna.

– Oli se sellaista röykytystä, niinkuin olisi watercrossin ovaalin finaalia ajanut kolme tuntia yhteen menoon. No nytpä tietää senkin, miltä se tuntuu, Holmberg tuumii.

– Kiitosta pitää antaa Piippolan Paukalle ja muiile jotka ovat Lynxin alustaa suunnitelleet ja kehittäneet. Ovat pojat tehneet muuten erinomaista työtä, Holmberg kehuu.

Watercrossin ME-mies ei enää lämpene uusille tempauksille, ainakaan tänä vuonna.

– Kyllä se nyt vähäksi aikaa riittää tämä vouhkaaminen. Katotaan sitte, jos norjalainen Morten Blien rikkoo minun ennätyksen, Antti Holmberg tuumaa.

Legendoja jäällä

Pietarinkadun Oilers ja Viron jääkiekkoliitto kokosivat yhteen useita nykyisiä, entisiä ja tulevia urheilijjatähtiä, laulajia ja muita kuuluisuuksia ystävällismieliseen otteluun, ja tekemään yhteistyötä hyvää tekevään projektiin nimeltä Hoki Aitab (Jääkiekko auttaa).

Tapahtuma järjestettiin 22.8.2015, kello 15:00 Tallinnassa. Jäällä nähtiin mm. Vjatšeslav Fetisov, Aleksei Kasatonov, Leo Komarov, Tuomo Ruutu, Mikael Granlund, Siim Liivik, Robert Rooba, Heikki Paasonen, Mika Salo, Signmark, Jere Lehtinen, Sakari Kuosmanen ja Pave Maijanen.

Tilaisuudessa ke­rä­tyis­tä va­rois­ta 75 pro­sent­tia an­ne­taan Tal­lin­nan syö­pä­sai­rail­le lap­sil­le ja 25 pro­sent­tia kau­pun­gin jun­­iorikiek­koi­li­joil­le.