Lappeenrannan NST:n miesten edustusjoukkue on kasassa

Viimeisimpänä sopimuksen allekirjoitti joukkueen pitkäaikainen maalivahti Jarkko Monthan. NST on myös solminut farmisopimuksen PoNoVon kanssa.

urheilu
Salibandypallo
Yle

Salibandyliigassa pelaavan NST:n miesten joukkue tulevalle kaudelle on kasassa. Viimeisimpänä sopimuksen seuran kanssa on tehnyt joukkueen pitkäaikainen maalivahti Jarkko Monthan.

Monthan on edustanut NST:tä kuudella liigakaudella sekä yhdellä divarikaudella.

Jatkosopimuksen teki myös toinen NST:n pitkäaikainen pelaaja Joonas Puhakka. Puhakka on pelannut viime vuodet sentterinä, mutta pystyy pelaamaan myös puolustajana.

Lisäksi Lasse Pynnönen palaa NST:n puolustukseen välivuoden jälkeen. Hyökkäysosastoa täydentää jatkosopimuksella Niko Saarinen.

Joukkueeseen liittyy myös ensimmäistä kauttaan salibandyliigassa aloittava Aku Leino. Hän edusti menneellä kaudella Saksan pääsarjassa MFBC Leipzigia. Sitä ennen Leino pelasi Imatran Voiman kakkosdivisioonajoukkueessa.

Farmisopimus muutaman vuoden tauon jälkeen

NST:n miesten liigajoukkue on tehnyt farmisopimuksen lappeenrantalaisen Pontuksen Nousevan Voiman (PoNoVo) kanssa. PoNoVo pelaa salibandyn 2. divisioonassa.

Farmisopimus mahdollistaa pelaajien siirtämisen joukkueiden välillä ilman erillisiä siirtomaksuja. Sopimukseen voidaan nimetä kauden aikana 12 pelaajaa, jotka voivat siirtyä joukkueiden välillä ensi vuoden helmikuun 5. päivään saakka.

PoNoVossa pelannut farmipelaaja voi edustaa NST:tä heti ottelun jälkeisenä päivänä ja liigassa pelannut farmipelaaja voi edustaa PoNoVoa kahdeksantena päivänä ottelun jälkeen.

NST:n mukaan farmisopimus tarjoaa erityisesti nuorille pelaajille varmemmin peliaikaa.