YritysAmiksessa toimitaan kuin Diilissä – potkuja ei kuitenkaan ole luvassa

Runsaan viikon verran toiminut YritysAmis on kuin yritys. Toiminnalla ei ole esikuvaa ja toiminnan on tapahduttava kuin yrityksessä. Toimeksianto on lyhyt ja valmista on synnyttävä itsenäisesti ja yhteistyötä tekemällä.

Kotimaa
YritysAmiksen logo.
Arto Loukasmäki / Yle

YritysAmiksen mallia on otettu yritysmaailmasta, jossa jokainen työ on projekti ja siinä jokainen ottaa ja saa ottaa vastuuta. Projektissa tehtäviä käydään läpi suunnittelusta valmiiseen tuotantoon. Tehtävän valmistuessa ja edetessä seurataan opiskelijan edistymistä, onnistumista ja työn tuottamaa oppia.

– Tällä vältytään siitä, ettei tule päällekkäistä oppimista ja sen jälkeen pääsee uuteen projektiin, jossa oppii uusia asioita, sanoo opettaja Marko Karvonen.

Asennetta tarvitaan

Yrittäjähenkisyyden luomisessa tärkein asia on asenne. Jokaisen on huomioitava muut ympärillä olevat ihmiset, toiset opiskelijat, ohjaajat, yritysmaailman ja ympäröivän yhteiskunnan edustajat.

– Jos asenne ei ole kohdallaan, niin se näkyy koko toiminnassa ja vaikuttaa kaikkiin.

Marko Karvonen uskoo, että osaaminen on vahvalla pohjalla valmistumisen jälkeen, koska nyt opitaan suunnittelemaan, tekemään ja kehittämään asioita sekä etsimään tietoa.

– Yritysmaailman perusta on se, että tiedetään missä yhteiskunta menee ja mitä joudut tekemään oikealla tavalla projektin eteen – ja onnistumaan niissä. Yritysmaailma saa aktiivisia, innovatiivisia ja luovia tekijöitä, joilla asenne on kohdallaan. He osaavat tehdä töitä ryhmässä ja tarvittaessa yksin, perustelee Karvonen.

Tehkää juliste

Opiskelijoilla uusi koulutusmuoto näkyy työtyyppisten projektien lisääntymisenä. Toimintaan ohjaus tapahtuu kuten Diili-ohjelmassa.

– Hiusalalle piti tehdä juliste, joten toimeksiantona oli juliste, enää ei askel askeleelta opeteltu tekemään julistetta. Käsky kuului ja perään sanottiin, että te osaatte tehdä sen, sanoo toista vuotta pelialaa opiskeleva Miro Santala.

Tämä on tosi iso ja vaikea tehtävä, mutta edelläkävijöillä ei ole esikuvia.

Maarit Tartia-Kallio

Suurin osa oppilaista on ottanut hyvin vastaan uuden opiskelutavan, joka lähtee tekemisestä ja toteuttamisesta.

– Enää ei istuta penkillä ja kuunnella tuntia, vaan kuunnellaan minuutti tehtävänantoa ja sen jälkeen saa itse lähteä toteuttamaan ja tekemään. Suurin osa oppii huomattavan paljon paremmin sillä, että saa itse tehdä sitä hommaa ja kokea kaikki vaiheet, kertoo Miro Santala.

Työntekijä on kuin yrittäjä

Kainuun ammattioppilaitoksen uusi, yritystoimintaan keskittynyt YritysAmis on toiminut runsaan viikon verran.

Uuden koulutusmuodon myötä kaikki vanhat rakenteet on purettu. Nyt opettajilla ei ole omia ryhmiä ja toiminta ei mene vanhojen suunnitelmien mukaan, vaan toimintaa tehdään yritysmäisesti.

Jos asenne ei ole kohdallaan, niin se näkyy koko toiminnassa ja vaikuttaa kaikkiin.

Marko Karvonen

– Tämä on tosi iso ja vaikea tehtävä, mutta edelläkävijöillä ei ole esikuvia. Tämä luo haasteita, sillä KAO:ssa on totuttu siihen, että kaikki menee suunnitelman mukaisesti. Nyt ei menekään, vaan kaikki on yhdessä luotava, kertoo YritysAmiksen koulutusjohtaja Maarit Tartia-Kallio.

Henkilökunnalle muutos vaatii asenteenmuutosta, jossa suurin osa on hyvin mukana.

– Ihmisten epävarmuuden sietokyky vaihtelee, jos kuitenkin ajattelemme opiskelijoiden tulevaa työelämää, johon he joutuvat. Työura koostuu pienistä paloista, jossa työntekijä on kuin yrittäjä, perustelee Tartia-Kallio.