1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pakolaisten hätämajoituksen kannattajat ja vastustajat pitivät nyrkit taskussa Forssassa

Turvapaikanhakijoiden puolesta ja vastaan järjestetyt mielenosoitukset sujuivat Forssassa rauhallisesti. Samaan aikaan ja samassa paikassa järjestettyihin mielenosoituksiin osallistui noin puolitoista sataa ihmistä. Ensimmäiset mielenosoittajat kuten myös Hämeen poliisi tulivat paikalle jo hyvissä ajoin.

Kotimaan uutiset
Naisia ja miehiä seisoo parkkipaikalla kyltit käsissä.
Hannu Harhama / Yle

Forssassa lähes puolitoista sataa ihmistä osoitti maanantaina mieltään turvapaikanhakijoiden puolesta ja vastaan. Vaikka sosiaalisessa mediassa on keskusteltu rajustikin aiheesta, niin kaupungintalon edustalla järjestetyt mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti.

Paikalla olleen Ylen toimittajan mukaan vastapuolet eivät käyneet toisiinsa käsiksi, vaikka selkeästi olivatkin eri mieltä turvapaikanhakijoiden mahdollisesta tulosta Forssaan.

– Vastustajat lauloivat muun muassa suomalaisia kansanlauluja, ja puolustajat jakoivat kukkia ja istuivat auringossa.

Vastapuolet antoivat myös kaupunginhallituksen jäsenten kulkea rauhassa kaupungintalolle, missä hallitus päättää siitä, suhtautuuko se myönteisesti siihen, perustetaanko turvapaikanhakijoita varten hätämajoitusyksikkö suljettuun Rantasipi-hotelliin.

Rajua somekirjoittelua

Hätämajoitusyksikön ja mahdollisten turvapaikanhakijoiden tulo Forssaan on kirvoittanut rajua keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa. Mielenosoituksen osapuolet olivatkin varustautuneet asiaankuuluvilla iskulauseilla.

Turvapaikanhakijoiden puolesta joukon kylteissä oli muistutus siitä, että "Meillä on mahdollisuus auttaa". Toisaalta vastapuolen kylttiin oli kirjoitettu muun muassa iskulause: "Autetaan vain naisia ja lapsia".

Kaupungintaloa vastapäätä tapahtumia seurasi nuorten Ihan Sama-piknikki.