Entinen esimies pääsi vuorotteluvapaan sijaiseksi – palkkatukityöpaikka vaihtui vahtimestarin pestiin

Kolme vuotta työttömänä ollut Jarmo Kekki sai ensin palkkatukityöpaikan vahtimestarina. Sen jälkeen sama työnantaja palkkasi hänet vuorotteluvapaan sijaiseksi.

Kotimaa
Imatran kaupungintalon vahtimestari Jarmo Kekki
Kare Lehtonen / Yle

– Aika vaikeaa olisi ollut päästä vuorotteluvapaan sijaiseksi ilman palkkatukijaksoa, sanoo vahtimestari Jarmo Kekki.

Toistakymmentä vuotta teleoperaattorin palveluksessa esimiestehtävissä toiminut Kekki irtisanottiin nelisen vuotta sitten.

"En saanut työpaikkaa, enkä koulutusta"

Yli kolmen vuoden aikana hän lähetti turhaan kymmeniä työhakemuksia ja kävi TE-toimistossa lähinnä ilmoittautumassa. Yhtään työpaikkaa ei sitä kautta tarjottu eikä Kekki päässyt haluamaansa koulutukseenkaan.

– Kerran olin liian nuori, sitten ei valittu muuten eivätkä kriteerit kolmannella kerrallakaan täyttyneet, 52-vuotias Kekki kertoo.

Hän myöntää jo heittäneensä toivon uudesta työpaikasta, kunnes yllättäen tärppäsi.

– TE-keskuksesta tarjottiin tukityöllistämispaikkaa Imatran kaupungilla – ja tässä sitä nyt ollaan!

Kekki työskenteli kuuden kuukauden palkkatukijakson kulttuurikeskuksen iltavahtimestarina, minkä jälkeen hänet valittiin kaupungintalon vahtimestarin vuorotteluvapaan sijaiseksi. Nykyinen työsuhde on vuoden mittainen.

"Tärkeintä on paluu työelämään"

– Työelämään pääseminen on ehdottomasti se kaikkien tärkein asia. Se merkitsee samalla paluuta niin sanotusti normaaliin elämään, Kekki iloitsee.

Hän viihtyy Imatran kaupungintalolla loistavasti. Vahtimestarin perustehtävät alkavat jo hoitua kuin vanhalta tekijältä.

Aikaisemmassa työssä hankkimiaan taitoja Kekki on päässyt harjoittamaan kaupungintalon sisäisen viestintäjärjestelmän uusimisen yhteydessä. Hän on kouluttanut työtovereitaan ja kaupungin johtoa uuden järjestelmän käytössä.