Yhteiskuntasopimus kaatui – hallitus kertoo toimenpiteistä syyskuun loppuun mennessä

Hallitus ei vielä kertonut, mitä työelämää koskevia muutoksia se tekee. Yhteiskuntasopimuksen kaatumisen takia tehtävät lakimuutokset on tarkoitus hyväksyä ensi kesään mennessä.

Pääministeri Juha Sipilä hallituksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 24. elokuuta. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus kertoo syyskuun loppuun mennessä, mihin toimenpiteisiin se ryhtyy yhteiskuntasopimuksen kariutumisen johdosta.

Suunnitelmat Suomen kilpailukykyä parantavista työelämän muutoksista tuodaan eduskunnan päätettäväksi syyskuun loppuun mennessä.

Maanantain tiedotustilaisuudessa hallitus ei vielä kertonut, mitä konkreettisia työelämää koskevia lakimuutoksia se aikoo tehdä.

Eduskunnalle syyskuussa annettavassa paketissa ovat mukana myös ne työelämän muutokset, jotka on jo aiemmin kerrottu hallitusohjelmassa. Hallituksen tavoitteena on, että lakimuutokset on hyväksytty viimeistään ensi kesäkuussa.

Sipilä harmitteli yhä maanantaina sitä, että yhteiskuntasopimusta ei syntynyt.

– Meidän täytyy hallituksen omissa käsissä olevilla keinoilla lähteä kustannuskilpailukykyä parantamaan. Tämä olisi ollut paljon helpompaa, jos siinä olisi ollut käytettävissä myös ne keinot, jotka on kirjoitettu työehtosopimuksiin, Sipilä sanoi Yle Uutisille.