Shanghain pörssi rajussa laskussa myös tiistaiaamuna

Kiinan alamäki veti maanantaina mukaansa niin Euroopan kuin Yhdysvaltainkin pörssit.

talous
Piensijoittaja seuraa pörssin kurssimuutoksia 24. elokuuta Hangzhoussa.
Piensijoittaja seuraa pörssin kurssimuutoksia 24. elokuuta Hangzhoussa.AFP

Shanghain pörssi on jatkanut syöksylaskuaan tiistaiaamuna. Osakekurssit ovat laskeneet 6,41 prosenttia tiistaiaamuna. Puolipäivään mennessä osakekurssit olivat kuitenkin toipuneet jonkin verran. Lasku oli 4,33 prosenttia. Maanantaina Shanghain pörssi laski 8,49 prosenttia, mikä oli rajuin lasku yli kahdeksaan vuoteen.

Manner-Kiinan toiseksi suurimman pörssin Shenzenin kurssit laskivat tiistaiaamuna 6,97 prosenttia. Puoliltapäivin Shenzenin pörssin lasku oli tasoittunut 5,85 prosenttiin.

Kiinan alamäki veti maanantaina mukaansa niin Euroopan kuin Yhdysvaltainkin pörssit.

– Maailman pääomamarkkinat ovat romahtaneet, ja sijoittajat ihmettelevät, mikä voi lopettaa paniikin, päämarkkinastrategi Chris Weston IG Marketista arvioi uutistoimisto AFP:lle.

Kiinan talousvaikeuksien lisäksi markkinoita hämmentävät raaka-aineiden hintojen lasku, Kreikan tilanne ja Yhdysvaltain koronnoston aikataulu.

Muualla Aasiassa Tokion pörssi laski 4,13 prosenttia avauduttuaan ja Hongkongin pörssi 0,67 prosenttia. Tokion Nikkei-indeksi on kuitenkin vaikean aamun jälkeen kääntynyt 1,10 prosentin nousuun ja Hongkong 1,62 prosentin nousuun.

Australian Sydneynkin pörssin osakekurssit luisuivat rajusti pörssin avauduttua, mutta tasoittuivat puoleenpäivään mennessä. Sydney kääntyi 2,30 prosentin nousuun.

Lähteet: AFP,