Restamaxia kiinnostaa Tampereen monitoimiareenan ravintolatoiminta

Ravintolakonserni Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine pitää rautatien päälle suunnitellun kannen ja monitoimiareenan toteuttamista realistisena. Tällä hetkellä tavoitteena on, että areena valmistuisi vuonna 2020.

talous
Havainnekuva Tampereen rautatien peittävästä kannesta
Studio Daniel Libeskind for NCC

Ravintola-alan konserni Restamax Oyj hyppäsi rakennusyhtiö Lemminkäisen kelkassa mukaan Tampereen kansi- ja areenahankkeeseen.

– Se on mielenkiintoinen hanke kokonaisuudessaan, ja tietysti siihen liittyy vahvasti ravintolatoiminta. Sen takia olemme tässä kompuksessa mukana, sanoo Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.

Restamax kuuluu Lemminkäisen ympärille muodostettuun yritysten ryhmään, joka kilpailee Tampereen keskustaan rautatien päälle suunnitellun kannen ja monitoimiareenan toteutuksesta. Ravintolakonsernin lisäksi ryhmässä on mukana Eppu Normaali Oy.

Kilpakumppani on SRV-yhtiöiden ja SRV-Rakennuksen muodostama ryhmittymä.

Timo Laine pitää areenan toteuttamista realistisena.

– Hienoa, jos sellainen tänne saataisiin, Laine sanoo.

Maali viiden vuoden päässä

Havainnekuva Tampereen suunnitellusta monitoimiareenasta
Studio Daniel Libeskind for NCC

Tällä hetkellä tavoitteena on, että areena valmistuisi vuonna 2020. Alkuperäisestä aikataulusta ollaan useita vuosia jäljessä. Laine uskoo, että nyt asetettu maali on mahdollista saavuttaa.

– Jos nämä rahoitusneuvottelut ja siihen liittyvät muutkin asiat saadaan hyvässä aikataulussa valmiiksi, niin miksi ei. Eihän se rakennusaikana sinällään mikään ylivoimainen ole, Laine sanoo.

Kaupunki aloittaa neuvottelut yritysten kanssa välittömästi. Kustannukset selviävät tämän vuoden loppupuolella.

Tamperelainen Restamax kuuluu Suomen suurimpien ravintola-alan konsernien joukkoon. Vuonna 2013 yhtiö listautui Helsingin pörssiin.