El Salvadorin korkein oikeus on julistanut jengit terroristiryhmiksi

Tammikuun ja kesäkuun välillä El Salvadorissa rekisteröitiin 3 332 murhaa. Viime vuonna samalla aikavälillä luku oli 2 191.

Ulkomaat

Väliamerikkalaisen El Salvadorin korkein oikeus on julistanut katujengit ja niiden rahoittajat terroristiryhmiksi. Kaikkia jengejä, jotka havittelevat valtiolle kuuluvaa valtaa, kohdellaan terroristeina. Oikeus määrittelee terrorismin järjestyneenä ja järjestelmällisenä väkivallan harjoittamisena.

Heinäkuussa jengit esimerkiksi määräsivät maan bussikuskit lakkoon ja pysäyttivät näin julkisen liikenteen, Latin Post (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Määräystä vahvistaakseen jengit sytyttivät linja-autoja palamaan. Seitsemän bussikuskia murhattiin.

El Salvadorin oikeuskansleri Luis Martinez antoi pari viikkoa sitten 300 pidätysmääräystä jengien jäsenistä, joiden epäillään syyllistyneen terrorismirikoksiin. Väkivalta on kääntynyt nousuun sen jälkeen, kun kahden ison jengin, Mara Salvatrucha ja Barrio 18 -jengin, välinen tulitauko päättyi viime vuonna.

El Salvador on yksi maailman vaarallisimmista paikoista. Tammikuun ja kesäkuun välillä El Salvadorissa rekisteröitiin 3 332 murhaa. Viime vuonna samalla aikavälillä luku oli 2 191.

Lähteet: AP