1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

"Onko tämä parempi syödä pää vai pyrstö edellä?" – Aamu-tv:ssä maisteltiin hyönteisiä

Aamu-tv:ssä testailtiin aamulla vähän erikoisempi herkkuja: suuhun päätyivät niin elävät jauhopukkikovakuoriaisen toukat kuin suolatut kenttäsirkatkin.

Ylen aamu
Elävä ravinto
Aamu-tv:n juontajat pistettiin ötökkäaamiaiselle, kun hyöteiskokki Topi Kairenius kävi maistattamassa herkkujansa ja kertomassa hyönteisistä ruokana.

Hyönteiskokki Topi Kairenius maistatti toimittaja Sanna Ukkolalla ja Juha Hietasella tiistaina vähän erikoisempaa aamiaista. Kairenius oli tuonut mukanaan erilaisia ötököitä, joita toimittajat pääsivät testailemaan.

Öljyssä keitettyjä heinäsirkkoja lautasella.
Öljyssä käytettyjä kenttäsirkkoja.Kalevi Rytkölä / Yle

Elävien hyönteisten syöntiä hyönteiskokki ei suosi, vaikka eläviä jauhopukkikovakuoriaisen toukkia voikin aivan hyvin napsia – ja aamu-tv:ssä maisteltiinkin.

Mukana oli kuitenkin ihan kunnolla valmistettua aamiaistakin: öljyssä käytettyjä ja suolattuja kenttäsirkkoja hunajamelonin, halloumin ja mansikan kera; kevyesti chilipippurilla ja suolalla maustettuja kulkusirkkoja sekä hyönteisjauheesta valmistettuja crackereitä.

Lue seuraavaksi