Versowood supistaa tuotantoaan – luvassa lomautuksia ja irtisanomisia

Sahatavarayritys Versowood aloittaa yt-neuvottelut tuotannon supistuksista. Yhtiön mukaan etenkin kuusisahatavaran tuotantoa vähennetään. Yt-neuvottelut voivat johtaa kuukausien pituisiin lomautuksiin ja irtisanomisiin.

talous
Versowood
Yle

Sahatavaroiden tuottaja ja jatkojalostaja Versowood käynnistää yt-neuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat yhtiön kaikkia sahatavaratuotannon tehdaspaikkakuntia Suomessa eli Vierumäkeä, Otavaa, Riihimäkeä ja Hankasalmea.

Yhtiön tavoite on sahatavaratuotannon kapasiteetin sopeuttaminen markkinatilanteeseen.

Ensisijaisesti supistuksia haetaan kuusisahatavaran tuotantoon, mutta Versowoodin mukaan epävarmuutta on myös mäntysahatavaran tuotannossa.

Yt-neuvotteluilla tavoitellaan enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia. Irtisanottavien lukumäärän kerrotaan nousevan enintään kymmeneen henkilöön.

– Sahatavaran hinnan laskiessa puun hinta ei ole joustanut vastaavasti, mikä on vienyt toimialan kannattavuutta, perustelee yt-neuvotteluja toimitusjohtaja Ville Kopra yhtiön tiedotteessa.

Yt-neuvottelut päättyvät syyskuun lopulla. Lomautukset Versowoodilla ajoittuvat loppuvuoteen ja ensi vuoden alkupuolelle.