Hyviä uutisia: Ambulanssin salamatkustaja Mara-katti sai kodin – varmaankin elämänsä ensimmäisen

Ambulanssin konetilasta löytyneelle kissalle on saatu viimein koti. Eläinhoitolasta arvellaan, että kukaan ei ehkä koskaan kaivannut Maraa, vaan se saattoi olla koditon ja omistajaton villi kissanpentu.

Kotimaa
Ambulanssista löytynyt kissa.
Tommi Mällinen

Mara-katti on pienen pieni valko-oranssi kissanpentu, joka löytyi kuunvaihteessa ylivieskalaisen ambulanssin konetilasta. Se oli ilmeisesti hypännyt sinne tehtävän aikana. Pelastuslaitos oli etsinyt kissan omistajaa ja vienyt sen Ylivieskan lemmikkieläinhoitolaan.

Lemmikkieläinhoitolasta arvellaan, että Maralla tuskin oli koskaan aiemmin ollutkaan kotia. Yrittäjä Mari Lehikoinen arvelee, että Mara on ehkä syntynyt johonkin ulkorakennukseen ja päätynyt siitä talon pihapiiriin.

– Arvelimme, että omistajaa ei varmaan koskaan ollutkaan, kun se oli sen verran arka. Ajattelimme, että mitä pikemmin joku ottaisi sen, sitä parempi, niin se pääsisi leimautumaan.

Hoitolassa Mara kesyyntyi. Kissasta tuli muutamia kyselyitä, mutta sen vaivat haittasivat kodin löytymistä. Maralla oli korvapunkki ja luultavasti matoja.

Lehikoisen mukaan uusi omistaja kiinnostui Mara-katista luettuaan siitä Facebookista. Uusi koti löytyi noin viikon hoitolajakson jälkeen.

– Hyvä koti, joka aikoi huolehtia Mara-katista, yrittäjä Mari Lehikoinen kertoo.