Katuruokamestari-kisa antaa vinkit loppukesän grillaajille

Yle Turku järjestää kesän kunniaksi historian ensimmäisen Katuruokamestari-kisan. Tavoite on antaa mahdollisuus kotikokeille näyttää taitonsa oman kylän ruokaohjelmassa. Viisi finalistia kisaa keskiviikkona 26.8.21015 sään armoilla Turun keskustassa.

ilmiöt
Etualalla on varhaiskaalia, joka valmistettiin avonaisessa foliossa grillissä. Varhaiskaalin lisäksi foliossa oli timjamia, kevätsipulin varsia, suolaa ja hunajaa. Lopuksi päälle laitetaan muutama voinokare.YLE Etelä-Karjala

Yle Turku järjestää historian ensimmäisen Katuruokamestari-kisan finaalin keskiviikkona 26.8. 2015 iltapäivällä Turun kaupungintalon puistossa. Tapahtumat ja valmistelut alkavat Lauri Tähkän Lintukodolla kello 14 aikaan, mutta varsinainen finaalilähetys Ylen nettitelevisiossa pyörähtää käyntiin kello 15.

Finalisteiksi valittiin Niina Herttuala, Johanna Leppäsilta, Harri-Tapio Siivonen, Niina Tuominen ja Seppo Vaahtera.

Sen verran resepteistä voi kertoa ennakkoon, että yksi tekee keittoa ja toisen annoksessa näkyy vahvasti monikulttuurisuus. Kaikkien kilpailijoiden tulee tehdä annoksensa kahdelle ja grillissä.

Katuruokamestari-kisan palkintopokaali
Katuruokamestari saa palkinnoksi komean pokaalin.Minna Rosvall / Yle

Aikaa on noin puoli tuntia ja sen jälkeen annokset kuljetetaan juhlallisesti tuomariston eteen. Tuomaristossa ovat Lintukodon isäntä Lauri Tähkä, erikoisneuvoja Pia Niemonen Varsinais-Suomen Martoista, lehtori ja keittiömestari Jouni Vyyryläinen Turun ammatti-instituutista ja keittiömestari Sami Mäkinen Turun kaupungin edustuskeittiöstä.

Yle Turku pyysi ilmoittautumisia heinäkuun ajan kotikokeilta. Kuka pilkkoo ja grillaa herkullisimman annoksen, selviää noin kello 15.50.

Lauri Tähkän Lintukodon ympäristössä alkaa touhu jo hyvissä ajoin ennen kilpailun alkua. Turun ammatti-instituutin kokkiopiskelijat toimivat kilpailijoiden apuna ja he ovat valmiita kertomaan myös kokkiopetuksesta.