1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingissä mielenosoituksen yhteydessä kiinni otetuille sakkoja niskoittelusta

Helsingin keskustassa järjestettiin lauantaina tuhansia ihmisiä kerännyt mielenosoitustapahtuma. Tapahtuman yhteydessä otettiin kiinni yhdeksän ihmistä, jotka eivät totelleet poliisin kehotusta poistua tieltä.

Kotimaan uutiset
Rauhaa puolustava kyltti mielenosoituksessa hallituksen leikkauksia ja "kurjistamispolitiikkaa" vastaan Helsingissä 22. elokuuta 2015.
Rauhaa puolustava kyltti mielenosoituksessa hallituksen leikkauksia ja "kurjistamispolitiikkaa" vastaan Helsingissä 22. elokuuta.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingin lauantaisen suurmielenosoituksen yhteydessä kiinni otetut yhdeksän ihmistä ovat saaneet sakon niskoittelusta, Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan.

Ylikomisario Seppo Kujala sanoo, että kiinniotetut olivat poliisiasemalla ja heidät vapautettiin lauantai-iltana sen jälkeen kun sakot oli annettu ja mielenosoitustapahtuma Helsingissä ohi.

Helsingissä järjestettiin lauantaina suurmielenosoitus, jossa vastustettiin hallituksen leikkauspolitiikkaa. Mielenosoituskulkue marssi Kaisaniemen puistosta Hakaniementorille, jossa "tietty ryhmä ei avannutkaan tietä, vaan tukki sen Siltasaarenkadulla", Kujala kertoi Yle Uutisille tuolloin.

Ryhmä ei ollut poistunut tieltä poliisin kehotuksesta huolimatta, minkä jälkeen poliisi oli ottanut heidät kiinni.

Mielenosoituksen yhteydessä Aleksanterinkadulla myös sotkettiin seiniä ja rikottiin ikkuna, tutkinnanjohtaja ja komisario Toni Uusikivi Helsingin poliisista kertoo.

– [Noista teoista] ei ole kirjattu rikosilmoituksia. Yksityiseen omaisuuteen kohdistunut vahingonteko ja lievä vahingonteko ovat asianomistajarikoksia, ja ainakaan tällä tietoa poliisille ei ole tehty rikosilmoituksia asianomistajan toimesta, Uusikivi sanoo.

Niskoittelusta saaduista sakoista uutisoi tiistaina Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Mielenosoitustapahtuma keräsi Helsingin keskustaan tuhansia ihmisiä, järjestäjien mukaan noin 12 000.

Lue seuraavaksi