Kalle Keskiselle syytteet useista talousrikoksista

Seinäjokelaiselle tapahtumajärjestäjä Kalle Keskiselle on luettu tänään pitkä lista syytteitä. Keskistä epäillään mm. törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja petoksesta sekä törkeästä veropetoksesta. Syyttäjä vaatii Keskiselle kolmen vuoden vankeusrangaistusta ja viiden vuoden liiketoimintakieltoa.

viihde
Promoottori Kalle Keskisen talousrikosoikeudenkäynti alkamassa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.
Promoottori Kalle Keskisen talousrikosoikeudenkäynti alkoi Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.Elina Niemistö / Yle

Promoottori Kalle Keskinen sai tiistaiaamuna pitkän ja vakavan syytelistan Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syytekohdista ilmenee lukuisia laiminlyöntejä kirjanpidoissa, puuttuvia velka- ja kauppakirjoja ja jopa tilinpäätöksiä. Syyttäjän mukaan varoja on siirrelty yrityksestä toiseen ilman asianmukaisia velkakirjoja tai liiketaloudellista perustetta. Keskisen epäillään myös rahoittaneen omakotityömaataan johtamansa yhtiön varoista.

Syyttäjä vaatii Keskiselle noin kolmen vuoden vankeusrangaistusta ja viiden vuoden liiketoimintakieltoa. Lisäksi Keskistä maksamaan vahingonkorvauksia useille asianomistajille ja maksamaan valtiolle saamansa taloudellinen hyöty.

Syytteet koskevat Keskisen toimintaa Speed Promotion & Agencyn, Speed Festivals Oy:n, Speed Event Oy:n, Seinäjoen Vauhtiajot Oy:n ja JK Promotions Oy:n johdossa. Keskinen on toiminut yritysten toimitusjohtajana ja hallituksen ainoana jäsenenä. Syytteiden mukaiset laiminlyönnit ovat tapahtuneet vuosina 2008-2013. Veropetossyyte ulottuu myös vuoteen 2014 ja koskee nykyistä Loud'n'Live Promotions Oy:tä. Jutussa on myös lukuisia asianomistajia, kuten Länsi-Suomen Verohallinto, mutta lisäksi peräti 100 velkovaa yritystä.

Keskinen kiistää kaikki syytteet

Kalle Keskinen itse kiistää kaikki syytteet. Hän myöntää, ettei ole toimitusjohtajana riittävästi valvonut kirjanpitoa, jonka oli "delegoinut toimistohenkilökunnalle ja kirjanpitäjälle". Hän vastaa syytteisiin, että ei ole ollut tietoinen harhaanjohtavista tiedoista, vaan on luottanut siihen, että kirjanpito on tehty oikein. Hän myös vakuuttaa, ettei ole saanut itse taloudellista hyötyä.

Veropetossyytteeseen Keskinen vastaa, että Loud'n'Live Promotions on hoitanut tänä vuonna yhteensä 600 000 euron arvosta verovelkoja ja lopuillekin on maksusuunnitelma.

Liiketoimintakiellossa

Seinäjoen entisenä kaupunginvaltuutettunakin tunnettu Kalle Keskinen on tänä vuonna järjestänyt 20 tapahtumaa eri puolilla Suomea, viimeksi Vaasa Open Airin ja Vauhtiajot Seinäjoella. Tällä hetkellä hän toimii Loud'n'Live -yrityksen promoottorina. Hän omistaa yrityksen kaikki osakkeet, mutta ei voi väliaikaisen liiketoimintakiellon takia toimia toimitusjohtajana eikä yhtiön hallituksessa. Käräjäoikeus asetti Keskisen väliaikaiseen liiketoimintakieltoon keväällä.

Keskisen puolustusasianajaja Eero Ristikangas kertoo, että oikeudenkäynnin edetessä Keskinen tulee kertomaan, mitä toimenpiteitä on tehty liiketoimintakiellon asettamisen jälkeen.

Speed-yhtiöt on asetettu konkurssiin vuonna 2010. Samana vuonna Keskinen perusti nykyisen yrityksen Loud'n'Live Promotionsin, jonka liikevaihto oli viime vuonna noin 5 miljoonaa euroa.