Ensin Pihla piti unelmatyönä, sitten riistona – asiantuntija varoittaa allekirjoittamasta työsopimusta heti

Personal trainerina työskennellyt Pihla Konttinen irtisanoutui työstään ja yritti saada aikaan joukkokanteen muiden samalla työnantajalla työskennelleiden kanssa. Kävi kuitenkin ilmi, että työsopimus oli laillinen. Ammattiliiton edustajan mukaan siinä on kuitenkin paljon arveluttavaa.

Kotimaa
Nainen treenaa kuntosalilla.
Työntekijän kannalta epäedulliset työsopimukset eivät kuitenkaan ole vain liikunta-alan ongelma, vaan ammattiliiton edustajan mukaan moni olisi turvatummassa asemassa jopa ilman töitä.Tommi Parkkinen / Yle

Jyväskyläläinen Pihla Konttinen, 39, on ammatinvaihtaja. Hän aloitti loppuvuonna 2013 personal trainerina kuntokeskuksessa.

– Halusin auttaa ihmisiä terveellisemmässä elämässä ja painonpudotuksessa.

Hän ehti tehdä töitä vain reilun vuoden ennen kuin hänestä tuntui, että oli parempi olla ilman töitä kuin silloisella työsopimuksella.

Hänellä oli juuri sellainen työsopimus, joista julkisuudessa on viime aikoina puhuttu: nollatuntisopimus.

Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Risto Korkalo kuvailee Konttisen sopimusta myös "enemmän kuin nollasopimukseksi, todella nollaksi" ja "rospuuttosopimukseksi".

Mitään laitonta sopimuksessa ei ole, mutta Korkalon mukaan joissain asioissa ollaan hyvin lähellä sitä.

Korkalon mukaan Konttisen työsopimuksen ongelmakohtia ovat muun muassa se, että yhtään työtuntia ei taata, mutta siitä huolimatta kaikki kilpaileva toiminta kielletään ja työhön voidaan sisällyttää mitä vain palkatonta hommaa.

Konttisen sopimus on tehty Elixian kanssa minkä jälkeen Elixia on yhdistynyt Satsin kanssa Sats-Elixiaksi. Siellä nykyään käytössä oleva työsopimus pohjautuu siihen sopimukseen, mutta on joiltain osin erilainen.

Sats-Elixia ihmettelee kielteistä palautetta, sillä aiemmin sopimuksesta ja työehdoista on maajohtaja Anne Ketolan mukaan kuulunut vain hyvää.

Työmäärä kasvoi koko ajan, palkka ei

Nollasopimus tarkoittaa, että Konttisella ei ollut kuukausipalkkaa, vaan rahaa maksettiin sen mukaan, paljonko töitä kulloinkin oli. Sats-Elixian mukaan kaikki heidän personal trainerinsa ovat nykyään samanlaisella työsopimuksella.

Personal trainerin piti myydä itse ohjaustuntinsa ja palkan sai pidettyjen tuntien mukaan.

Konttisen ongelma ei kuitenkaan varsinaisesti ollut töiden puute vaan se, että työtä oli liikaa. Siitä vain ei maksettu.

– Tuli koko ajan lisää työtä, josta ei oltu valmiita maksamaan lisää palkkaa.

Konttisen mukaan työhön sisällytettiin koko ajan enemmän asioita, joista ei maksettu: personal trainerien piti käydä uutuustunneilla ja myydä myymänsä paketit kassaan, vaikka ennen se oli ollut asiakaspalvelun tehtävä.

Palkan sai aina vain ohjaukseen käytetyn ajan perusteella.

Työsopimuksessa on määritelty, että työntekijän velvollisuuksiin kuuluu "suorittaa ne tehtävät, jotka kuuluvat tai tulevat kuulumaan toimenkuvaan ja jotka luonnollisesti kuuluvat siihen".

Pron Risto Korkalon mukaan sopimuksen perusteella ei voi oikein kieltäytyä mistään ja työntekijälle voi käytännössä sälyttää mitä vain ilmaistyötä työsopimuksen nojalla.

Palkan riittävyydestä täysin eri mielipiteet

Sats-Elixian maajohtajan Anne Ketolan mukaan työn määrä on kuitenkin huomioitu palkkauksessa. Tekemällä sata ohjausta kuussa tienaa noin 2600 euroa niin sanottuna ykköstason personal trainerina, kokeneemmat saavat enemmän. Lisää saa esimerkiksi markkinointitapahtumista ja kokouksista.

– Siitä saa tosi hyvää palkkaa.

Konttinen on eri mieltä siitä, oliko palkka hyvä.

Siitä saa tosi hyvää palkkaa.

Anne Ketola

Hänen mukaansa sadan kuukausittaisen tunnin tavoite on todella kova – etenkin, kun ohjaukset ajoittuvat yleensä aamuun ja iltaan. Hän sanoo, että hän ja monet muut perheelliset personal trainerit veivät lapsensa joskus päiväkotiin varhain aamulla ja hakivat heidät lounastauolle ja palauttivat taas tarhaan koko illaksi.

Konttisen mukaan hän oli kuntokeskuksen paras personal trainer, joka teki töitä kaikki aamut ja illat.

– Siitä huolimatta sain joka kuukausi Kelasta työttömyyspäivärahaa, kun palkka jäi niin pieneksi.

Lapsen sairastumisen takia ei saa olla pois töistä

Lapsen sairastumisen takia perutuista töistä ei saanut eikä saa nykyäänkään Sats-Elixialla palkkaa. Ammattiliitto Pron Korkalan mukaan lapsen sairastuminen on kuitenkin työehtosopimuksissa määritelty päteväksi syyksi saada tilapäisesti palkatonta vapaata.

Oman sairastumisen takia perutuista tapaamisista sai sen sijaan korvauksen. Konttisen mukaan personal trainer joutui kuitenkin sairaana soittamaan asiakkaille ja siirtämään asiakastapaamisia.

Sats-Elixian Ketola sanoo, että useimmat personal trainerit haluavat nimenoman itse sopia uudet tapaamiset varmistaakseen niiden toteutumisen. Myös esimies voi kuitenkin ilmoittaa sairastumisesta asiakkaalle, vaikka Konttinen sanookin, että hänelle ei tarjottu tällaista mahdollisuutta.

Konttinen koki myös, että työntekijöitä velvoitettiin käymään salitalkoissa. Palkaksi salin kuntoon laittamisesta sai Haribon nallekarkkeja, pitsaa ja Pepsi Maxia.

Pihla Konttinen treenaa.
Pihla Konttinen halusi personal traineriksi auttaakseen ihmisiä paremman elämän tavoittamisessa.Ari Konttinen

Töiden lopettaminen voi olla seurausten takia vaikeaa

Konttinen sanoo kertovansa tarinansa, koska haluaa varoittaa muita. Hän keräsi kokoon muita Elixian entisiä työntekijöitä ja kaavaili joukkokannetta, joka kuitenkin osoittautui mahdottomaksi sopimuksen laillisuuden takia.

– Osa on valmiita tekemään ilmaista työtä. Se onkin ongelma, että uusia kaksikymppisiä tulee aina. Aina on se uusi tyhmä, joka ei tajua, että ihmisiä riistetään.

Konttiselle ei seurannut työvoimatoimistosta karenssia, kun hän irtisanoutui alkuvuonna. Hänen mukaansa syynä oli se, että hän joutui sairauslomalle burn outin takia.

Hän kokee tulleensa nöyryytetyksi irtisanoutumisilmoituksensa jälkeen julkisesti muun muassa siten, että hänelle huudettiin ja hänet laitettiin siivoamaan pöytänsä asiakkaan nähden heti seuraavana päivänä irtisanoutumisilmoituksen jälkeen kuukauden irtisanomisajasta huolimatta.

Pron Korkalo sanoo, että nollasopimuksesta irtautuminen voi olla vaikeaa, koska seurauksena saattaa olla karenssi.

Myös hän haluaa varoittaa kaikkia nollasopimuksista.

– Tällä tavalla saadaan tulosta ja saadaan työntekijät tekemään halvalla työtä ja ottamaan osan työntekijävastuusta kontolleen. Työn pitäisi antaa varmuus toimeentulosta, mutta tällaisella sopimuksella työntekijä on paljon epävarmemmassa asemassa kuin ilman työsopimusta.

Työn pitäisi antaa varmuus toimeentulosta, mutta tällaisella sopimuksella työntekijä on paljon epävarmemmassa asemassa kuin ilman työsopimusta.

Risto Korkalo

Moni ei tiedosta sopimuksen seurauksia

Pron Risto Korkalo sanoo, että Suomen koulujärjestelmä on vetäytynyt vastuusta työelämän pelisääntöjen kertomisessa ja opiskelijoiden pitäisi itse vaatia enemmän työelämävalmennusta.

– Nuorilla jää mielikuva, että kaikki on valmista, tarvitsee vain mennä työelämään ja ottaa sieltä omansa.

Korkalo kehottaa nuoria tarkistuttamaan työsopimuksen ammattiliitossa.

Uusi yritys yrittäjänä

Konttinen haluaa sanoa nuorille, että vaikka usein kaikkea työtä kehotetaan pitämään arvokkaana, riistotyö ei sitä kuitenkaan ole.

– Älkää alistuko riistotyösopimuksiin, arvostakaa itseänne ja aikaanne enemmän. Jos haluatte tehdä vapaaehtoistyötä, ei asiakkaankaan kuulu maksaa siitä.

Konttinen sanoo, että hän ei ole vielä pystynyt palaamaan liikunta-alan pariin. Hänen tarkoituksenaan on perustaa oma personal training -yritys.

Konttinen odottaa viidettä lastaan, joten yrityksen perustaminen ei ole kuitenkaan vielä tuntunut järkevältä. Käyntikortit on kuitenkin jo painettu.