1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Imatrankoski, Imatra

Imatrankoskelle kaksi uutta asuin- ja liikerakennusta

Imatrankosken kaupunginosa on saamassa uusia asuin- ja liikerakennuksia. Vanhat kiinteistöt väistyvät uudisrakennusten tieltä.

Imatrankoski on vihdoin saamassa uutta ilmettä. Rakennusliike Evälahti aikoo rakentaa Imatrankosken torin laidalle ison liike- ja asuinrakennuksen.

Uudisrakennuksen koko on yli 6500 neliötä. Einonkatu 6:n tontilta puretaan uudisrakennuksen tieltä yli 70-vuotias toimistorakennus. Imatrankosken torin vieressä oleva parkkialue jää uuden rakennuksen alle.

Rakennusliike Evälahden hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahden mukaan kohteen rakentaminen on tarkoitus aloittaa alkuvuodesta 2016.

– Rakennustyöt aloitetaan alkuvuodesta tai viimeistään keväällä, mikäli kaavat saadaan lainvoimaisiksi, toteaa Evälahti.

Osuuspankki uusiin tiloihin

Etelä-Karjalan Osuuspankki aikoo siirtyä Napinkulman vanhasta kiinteistöstä Einonkadun uudisrakennukseen. Osuuspankin uuden liiketilan koko on yli tuhat neliötä.

Napinkulman liikehuoneisto aiotaan purkaa ja Evälahden aikeissa on rakentaa tilalle uusi liike- ja asuintalo.

– Napinkulma on tarkoitus purkaa, mikäli pienosakkaiden kanssa pääsemme yhteisymmärrykseen. Tilalle rakennetaan asuin- ja liiketalo. Rakennuksessa voisi olla kokonaan liikkeitä, hotelli tai alakertaan liiketiloja ja yläkertaan asuinrakennuksia. Parhaimmillaan rakennukseen tulee seitsemän kerrosta.

Evälahti arvioi Imatrankosken investointien arvoksi noin 30 miljoonaa euroa.