Huostaan otettuja lapsia pahoinpidelleen sijaisäidin tuomio säilyi hovioikeudessa

Rovaniemen hovioikeuden mukaan kahden sijaislapsen pahoinpitelystä tuomittu sijaisäiti pahoinpiteli vain toista lasta. Hovioikeus kuitenkin piti ennallaan sijaisäidin saaman 60 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen. Hovioikeus hylkäsi syytteen esimerkiksi kärpäslätkällä annettujen sähköiskujen osalta.

Kotimaa
Rovaniemen hovioikeus
Marjukka Talvitie / Yle

Rovaniemen hovioikeus on antanut tuomionsa sijaislasten pahoinpitelyjutussa. Noin vuosi sitten Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi sijaisäidin kahden sijaislapsen pahoinpitelystä 60 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lapset ovat sisaruksia ja tekojen aikana he olivat alle 10-vuotiaita. Perheessä on ollut myös muita sijaislapsia.

Hovioikeus hylkäsi toisen lapsen pahoinpitelysyytteen ja alensi naiselle tuomittuja korvauksia hylätyn syytteen osalta.

Lisäksi hovioikeus hylkäsi toisen lapsen osalta osan pahoinpitelyistä, mutta piti kuitenkin käräjäoikeuden 60:n päivän ehdollisen vankeustuomion voimassa.

Syytteiden lista oli pitkä. Naisen saamassa pahoinpitelysyytteessä oli mainittu lähes 20 erilaista vanhempaan sisarukseen kohdistuvaa tekoa, joiden syyttäjä oli katsonut vahingoittaneen lapsen terveyttä. Hovioikeus katsoi, että osaa syytteistä ei voitu näyttää toteen. Hovioikeus hylkäsi syytteen esimerkiksi kärpäslätkällä annettujen sähköiskujen osalta.

Lapsen oli katsottu olleen väitettyjen tekojen vuoksi olleen sairaalahoitoa vaatineessa erittäin huonossa psyykkisessä kunnossa.