Joka päivä sama kuva Pekka Poudasta moshpitissä: "Monille kuin aamukahvi"

Lähes mistä tahansa voi tulla ilmiö. Esimerkiksi siitä, että joku julkaisee joka päivä sosiaalisessa mediassa saman kuvan. Joka päivä sama kuva Pekka Poudasta moshpitissä -sivustolla on lähes 17 000 tykkääjää.

ilmiöt
Joka päivä sama kuva Pekka Poudasta moshpitissä  -sivuston profiili- ja kansikuva. Kuvassa ihmisä tanssimassa.
Lore Korpelainen / Yle

Porilainen opiskelija Vilho Pirttijärvi ei kesäkuun alussa voinut aavistaa, millaisen mediahypetyksen hänen Facebook-päivityksensä synnyttäisi.

Kaikki lähti siitä, kun Pirttijärvi julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan meteorologi Pekka Poudasta moshaamassa. Moshaus on tanssityyli, jossa heilutetaan päätä rajusti.

– Yksi Fb-kaveri kommentoi, että, jos teet sivut, joilla julkaistaan joka päivä tämä sama kuva, lupaan tykätä. Tästä tulikin sitten koko kesän projekti.

Joka päivä sama kuva Pekka Poudasta moshpitissä -Facebook-yhteisöllä on nyt noin 16 700 tykkääjää. Lehtienkin palstoille sivusto on päässyt.

Pirttijärvi sanoo alun perin julkaisseensa juuri tämän kuvan, koska se on hänen mielestään hyväntuulinen.

– Kaikilla on siinä hyvä fiilis ja Pekka Pouta puskee kuvan oikeasta laidasta naama virneessä.

Päivittäin yli tuhat tykkäystä

Vilho Pirttijärvi on sitkeästi julkaissut saman kuvan sivullaan koko kesän ajan. Heti kuvan ilmestymisen jälkeen tulevat ensimmäiset tykkäykset. Päivittäin kuvaa peukuttaa yli tuhat ihmistä.

– Kuvan ilmestymistä odotetaan. Kommenteista olen ymmärtänyt, että sen ilmestyminen on vähän niin kuin aamukahvi. Ilman päivä ei lähde käyntiin.

Yhtenä päivänä Pirttijärvi julkaisi unisena vahingossa väärän kuvan.

– Heti tuli kauhea piikki tykkäysten peruutuksessa.

Aina kuvaa myös kommentoidaan.

– Jotkut kommentoivat joka päivä samalla tavalla. Joskus kaikkien kuvassa tanssivien kasvot on korvattu Pekka Poudan kasvoilla.

Vaikka maailman tappiin

Kuvan julkaisemista Vilho Pirttijärvi aikoo jatkaa, kunnes homma alkaa ketuttaa, häntä itseään tai sivuston tykkääjiä.

– Eihän tässä mitään järkeä ole, mutta jatkan niin kauan kuin ihmiset haluavat nähdä kuvan. Voin jatkaa tätä maailman tappiin tai lopettaa vaikka huomenna.