1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Sievitalojen suurin rakennushanke: rivitaloalue Tampereelle

Sievitalot aloittaa vuodenvaihteessa tähän saakka suurimman rakennushankkeensa. Yhtiö rakentaa Tampereen Lielahteen 70 asuntoa käsittävän rivitaloalueen. Hankkeen arvo on noin 9 miljoonaa euroa.

Kuva: Sievitalot Oy

Omakotirakentajana tunnettu Sievitalot on erikoistunut rivitalorakentamisessaan alueelliseen tuotantoon. Tähän saakka suurimmat kokonaisuudet ovat käsittäneet 20-40 asuntoa. Nyt Tampereelle vaiheittain rakennettavalle alueelle nousee  70 asuntoa luhti- ja paritaloihin.

Uutena liikeideana ovat täyden palvelun asunto-osakeyhtiöt, jossa erilaiset palvelut sisältyvät yhtiövastikkeeseen. Neljällä paikkakunnalla kokeiltu toimintamalli kiinnosti asiakkaita, ja nyt vastaavanlaisia yhtiöitä on tulossa eri puolille Suomea.

Oma ok-mallisto 2011

Rakennusliikkeestä alkunsa saanut yhtiö esitteli oman omakotitalomallistonsa keväällä 2011. Malliston mukana toiminta-alue laajeni vanhan Vaasan läänin alueelta muualle Suomeen.  Alueittainen rivitalorakentaminen on tullut kuvaan myöhemmin. Yhtiön liikevaihto on noin 20 - 30 miljoonaa vuosittain, puolet siitä tulee omakotirakentamisesta.

Yhtiö työllistää suoraan 40 henkeä, joista valtaosa on toimihenkilöitä ja loput erilaisia ammattiosaajia. Varsinainen rakennustuotanto pyörii urakoitsijavetoisesti.