Perussuomalaiset vastustavat turvapaikanhakijoiden tuloa – tällä kertaa Tampereella

Kyse on vain 21 paikan lisäyksestä, mutta se on Tampereen perussuomalaisten mielestä tässä taloudellisessa tilanteessa liikaa.

Kotimaa
Perussuomalaisten logo.
Lehtikuva

Tampereen perussuomalaiset lähetti tiistaina tiedotteen, jossa kerrotaan, että he vastustavat turvapaikanhakijoiden määrän kasvattamista Tampereella.

Tiedotteen sisältö ei ole yllätys. Perussuomalaiset ovat vastustaneet turvapaikanhakijoiden tuloa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsaloa myöten.

– Tampereen kaupunki on joutunut tekemään budjettileikkauksia. Tässä tilanteessa on ikävää, jos humanitääristä vastuuta kasvatetaan, sanoo Tampereen perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Heikki Luoto puhelimessa.

Luoto myöntää, että yhdistys haluaa samalla vastustaa myös monikulttuurisuutta. Yllättävää on se, että paikallisyhdistys vastustaa vähäpätöiseltä tuntuvaa paikkojen määrän kasvua.

Kyse on vain 21 paikasta, joita kaupunki suunnittelee perheryhmäkoti Satakieleen. Paikat olisi tarkoitettu nimenomaan alaikäisille turvapaikanhakijoille.

Ennestään Satakielessä on 20 alaikäisten turvapaikanhakijoiden paikkaa. Tampeella ei ole aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Luoto kuitenkin muistuttaa, että Tampere nosti viime vuoden lopulla pakolaiskiintiönsä 70:stä 100:aan.

– Vastuutamme on lisätty, mikä on tässä taloudellisessa tilanteessa kohtuutonta, Luoto sanoo.

Kaikki eivät vastusta

Kaikki pirkanmaalaiset perussuomalaiset eivät kuitenkaan vastusta turvapaikanhakijoiden tuloa.

Esimerkiksi Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti kertoi Ylen haastattelussa kannattavansa kunnan vastaanottokeskusta.

– Vastaanottokeskus tuo kuntaan tuloja eri muodoissa, esimerkiksi valtion tukien kautta. Se luo myös liike-elämään piristysruisketta, Prihti kertoo.

Tampereen perussuomalaisille valtion tukieurot eivät kuitenkaan kelpaa.

– Tällaisesta tulee ikävä olo. Kyse on turvapaikkabisneksestä, joka aiheuttaa kansantaloudelle kokonaistappion. Punkalaitumelle voisi antaa tukea jossain muussa muodossa, Luoto sanoo.

Tampereen kaupunki käsittelee turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin perustamista seuraavan kerran keskiviikkona.