1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Donald Trump tylytti jälleen tiukkoja kysymyksiä esittäneitä toimittajia: "Bimbo", "Painu takaisin"

Jatkuvista kohuista huolimatta Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardöörin jatkaa aallonharjalla mielipidemittauksissa.

Donald Trump Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump on ajautunut jälleen hankauksiin tiedotusvälineiden kanssa. Tuoreimmat kohut syntyivät, kun Trump tylytti latinotoimittajaa tiedotustilaisuudessa ja haastoi riitaa jo aiemmin asiattomasti kohtelemansa naistoimittajan kanssa.

Espanjankielisen Univision-televisiokanavan toimittaja Jorge Ramos joutui Trumpin ryöpytykseen esitettyään tiedotustilaisuudessa tiukkoja kysymyksiä miljardöörin kovista maahanmuuttolinjauksista. Trump haluaa muun muassa lopettaa automaattisen kansalaisuuden myöntämisen kaikille Yhdysvalloissa syntyville ja karkottaa 11 miljoonaa laittomasti Yhdysvalloissa olevaa siirtolaista ja kutsua sitten osan näistä takaisin.

Trump vaati toimittajaa vaikenemaan, koska tämä ei ollut saanut lupaa puhua.

– Istu alas, Trump vaati ensin.

– Painu takaisin Univisioon, Trump jatkoi ennen kuin turvamies saattoi Ramosin ulos salista.

Myöhemmin Ramosin sallittiin palata takaisin, mutta pian kaksikko ajautui uuteen sanasotaan.

Trump on myös jatkanut Fox Newsin toimittajan Megyn Kellyn solvaamista. Trump aiheutti kaksi viikkoa sitten pahennusta vihjaamalla, että Kellyn vaalitentissä esittämät tiukat kysymykset johtuivat kuukautisista. Kellyn palattua viikon alussa lomalta Trump avautui Twitterissä.

– Hänellä oli varmaan kamala loma, sillä hän on aivan hukassa, Trump twiittasi.

Lisäksi Trump lähetti seuraajilleen saamansa Twitter-kommentin, jossa Megyn Kellyä nimiteltiin bimboksi.

Fox News -uutiskanava vaatii Trumpia pyytämään anteeksi kommenttejaan.

Jatkuvista kohuista huolimatta tai juuri niiden vuoksi Trumpin suosio republikaaniäänestäjien parissa pysyy vahvana. Reuters/Ipsos-mielipidemittauksen mukaan Trumpilla on 20 prosenttiyksikön ero toisena olevaan Mike Huckabeehen. Mittauksen mukaan Trumpia kannattaa edelleen noin 30 prosenttia äänestäjistä, Huckabee saa kymmenen prosentin kannatuksen ja Jeb Bushin kannatus on pudonnut 16 prosentista kahdeksaan prosenttiin.

Lähes 80 prosenttia kyselyyn vastanneista pitää Trumpia vetovoimaisena juuri sen vuoksi, ettei hän ole poliittisesti korrekti ja ottaa yhteen toimittajien kanssa.