Tampereelle ei ole tulossa uutta vastaanottokeskusta – ei ole tiloja

Tampereelle ei ole näillä näkymin tulossa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta, koska sopivia tiloja ei ole. Sen sijaan kaupunki keskittyy alaikäisten turvapaikanhakijoiden auttamiseen.

kuntapolitiikka

Tampereelle ei ole näillä näkymin tulossa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Yle Tampere kysyi sähköpostitse poliittisilta päättäjiltä vastaanottokeskuksen perustamisesta Tampereelle. Vastauksista käy ilmi, ettei Tampereelle olla perustamassa uutta vastaanottokeskusta. Syynä on sopivien tilojen puute.

Tarve vastaanottokeskuksiin on kasvanut, koska turvapaikanhakijoiden määrä on tänä vuonna lisääntynyt selvästi viime vuoteen verrattuna.

Tampereen Tammelassa oli aiemmin vastaanottokeskus, mutta se suljettiin vuonna 2007.

Maahanmuuttotyön osaamista olisi

Itsekin vastaanottokeskuksessa työskennellyt apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki sanoo, että Tampereella olisi kuitenkin valmiuksia ja osaamista maahanmuuttotyössä aiemmin käytössä olleen vastaanottokeskuksen ansiosta.

– Esimerkiksi kouluissamme on valmius huomioida vieraskielisten lasten tarpeet.

Apulaispormestari Mikko Aaltonen sanoo, että turvapaikanhakijoita on autettava, ja kaupungin on kannettava vastuunsa, vaikka sopivia tiloja ei ole tarjolla.

– Tällä hetkellä kaupunki keskittyy alaikäisten turvapaikanhakijoiden auttamiseen, sanoo Aaltonen.

Sen sijaan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva sanoo, ettei Tampereelle pitäisi perustaa uutta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta.

Tampereelle ollaan perustamassa ilman huoltajaa maahan tulleiden lasten ryhmäkotia. Uusi yksikkö koostuu kahdesta perheasunnosta.