Cannonball-jengiin liittynyt valtuutettu sai potkut perussuomalaisista

Moottoripyöräkerhoon liittynyt lahtelainen kaupunginvaltuutettu Juha Ravalt on erotettu puolueestaan. Perussuomalaisten puoluehallitus päätti erosta pari viikkoa sitten. Varavaltuutetut ovat valmistautuneet paikkaamaan Ravaltia tulevissa kokouksissa.

kuntapolitiikka
liivit
Päijät-Hämeen poliisi

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu Juha Ravalt on erotettu puolueestaan. Perussuomalaisten puoluehallitus teki päätöksen pari viikkoa sitten.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Ravaltin jäsenyys Cannonball-moottoripyöräkerhossa on osasyy.

– Se on ollut yksi niistä asioista, joista on keskusteltu. Mutta emme ole erottamisperusteita ole aiemminkaan julkisuuteen avanneet, emmekä avaa tässäkään tapauksessa. Ne ovat puolueen ja yksityishenkilön välisiä asioita, toteaa Slunga-Poutsalo.

Erottamispäätös tehtiin ilman keskusteluyhteyttä Ravaltiin, mutta kuulemismenettelyistä on huolehdittu.

– En ole keskustellut Ravaltin kanssa. Tämä on ollut hankalaa, kun hän ei ole vastaanottanut puoluetoimiston posteja. Lahden paikallisyhdistyksen puheenjohtaja on toiminut tässä välissä puhemiehenä, Slunga-Poutsalo kertoo.

Jokainen tapaus katsotaan erikseen ja jokainen jäsen käsitellään yksilönä.

Riikka Slunga-Poutsalo

Slunga-Poutsalon mukaan moottoripyöräkerhon jäsenyys ei jatkossa ole automattinen este puolueen jäsenyydelle.

– Jokainen tapaus katsotaan erikseen ja jokainen jäsen käsitellään yksilönä, puoluesihteeri painottaa.

Varavaltuutetut paikkaavat tarvittaessa

Lahden Perussuomalaiset ry erotti Ravaltin jo keväällä. Paikallisyhdistys ei ole saanut Ravaltiin yhteyttä, eikä tiedä aikooko mies jatkaa valtuutettuna.

Häntä on erittäin vaikea tavoittaa.

Heikki Laitanen

– Häntä on erittäin vaikea tavoittaa. Mutta ei tässä ole mitään epäselvää, meillä on kolme varavaltuutettua, jotka ovat hälytysvalmiudessa ja tulevat kokoukseen, jos Ravalt ei ilmesty kokouksiin jatkossa, mikä on kyllä todennäköistä, puheenjohtaja Heikki Raitanen arvioi.

Ravalt ei ollut paikalla maanantaisessa yhteisvaltuustossa, joka oli Lahden ja Nastolan valtuustojen ensimmäinen yhteinen kokous. Lisäksi Ravalt on ollut poissa kolmesta muusta valtuustokokouksesta tänä vuonna. Neljään valtuustokokoukseen hän on tänä vuonna osallistunut.

Ravaltia ei tavoitettu kommentoimaan erottamista. Potkuista kertoi ensimmäisenä Uusi Lahti -lehti (siirryt toiseen palveluun).