Polvijärven väkivaltainen ryöstö oli poikkeuksellisen suuri poliisioperaatio – tekijöiden kuulustelut aloitettu

Polvijärvellä tiistai-iltapäivänä tapahtunut väkivaltainen ryöstö johti poikkeuksellisen isoon poliisioperaatioon. Ryöstössä anastettiin haulikko yksityisasunnosta, ja omistaja pahoinpideltiin. Tekijöitä, kahta miestä etsittiin useiden poliisipartioiden ja helikopterin avulla.

Kotimaa

Poliisi on aloittanut tiistaina iltapäivällä Polvijärvellä tapahtuneeseen törkeään ryöstöön liittyvät kuulustelut.

Tähän mennessä on selvinnyt, että ryöstön kohteeksi joutunut noin 60-vuotias mies on jossain määrin tuntenut toisen tekijöistä. Tekijät eivät siten ole todennäköisesti valinneet kohdettaan sattumalta.

Polvijärvellä varastettiin tiistaina yksityisasunnosta väkivaltaisesti haulikko ja patruunoita. Varkauden kohdetta pahoinpideltiin lyömäaseella ja potkimalla. Hänen tilansa tarkistettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalassa.

Tekijöitä, 38- ja 18-vuotiaita miehiä etsittiin muun muassa Rajavartiolaitoksen helikopterin avulla. Tehtävään osallistui viisi poliisipartiota Pohjois-Karjalasta, kaksi Pohjois-Savosta ja useita muiden viranomaisten yksiköitä.

Sivullisille ei aiheutunut vaaraa. Lapista ja Etelä-Savosta kotoisin olevat tekijät eivät tehneet kiinniotettaessa vastarintaa.

Poliisi tutkii törkeän ryöstön lisäksi myös muun muassa rattijuoppoutta, sillä kiinniottotilanteessa auton kuljettaja puhalsi alkometriin 0,56 promillea. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Tekijöiden mahdollisesta vangitsemisesityksestä on päätettävä perjantaiaamupäivään mennessä.