Pohjolan Osuuspankilla hyvä alkuvuosi: Korkotuotot kasvussa ja asuntokauppa piristynyt

Pohjolan Osuuspankki on tehnyt hyvän tuloksen alkuvuonna. Pohjolan Osuuspankin pitkäaikainen, pian väistyvä toimitusjohtaja Markku Salomaa on tyytyväinen osavuositulokseen.

Kotimaa
OP-Pohjolan tunnuksia pankin seinustalla.
Yle

Pankin korkotuotot (korkokate) ylittivät alkuvuonna 7 miljoonaa euroa, eli korkotuottoa tuli noin 800 000 euroa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myös palkkiotuotot kasvoivat 14,4 prosenttia viime vuoteen verrattuna ja olivat nyt 6,5 miljoonaa euroa.

Pankin liikevoitto oli kesäkuun lopussa 10,6 miljoonaa euroa. Tänä vuonna kaupoista realisoituneita kertaluontoisia myyntivoittoja Pohjolan Osuuspankki sijoittaa ensisijaisesti OP Osuuskuntaan.

Rovaniemen asuntokauppa virkistynyt

Pohjolan Osuuspankin mukaan myös asuntokauppa on erityisesti Rovaniemen seudulla käynyt kohtuullisen hyvin.

Kysyntää on ollut pienistä kaupunkiasunnoista sekä uusista kerrostaloasunnoista.

Pankki myönsi uusia asuntoluottoja alkuvuoden aikana 42,9 miljoonaa, eli yli 3 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Asuntokauppaa ovat virkistäneet matalana pysyttelevä korkotaso ja oman säästämisen tarpeellisuuteen havahtuneet nuoret ASP-tilisäästäjät.

Alkuvuosi suotuisa myös sijoittaja-asiakkaille

Pankin osavuosikatsauksen mukaan alkuvuosi on ollut myös sijoittaja-asiakkaille suotuisa. Pankin mukaan syynä ovat Euroopan Keskuspankin elvyttävä rahapolitiikka ja USA-vetoinen osakekurssien kehitys keväällä. Toisaalta Kreikka-vääntö ja Kiinan talouden vaikeudet ovat synnyttäneet sijoitusmarkkinoille epävarmuutta.

Pohjolan Osuuspankin pitkäaikainen, pian väistyvä toimitusjohtaja Markku Salomaa on tyytyväinen osavuositulokseen. Salomaa kertoo jättävänsä pankin hyvässä kunnossa seuraajalleen Keijo Posiolle.