Joensuu ja Sotkamo aloittavat taistelun finaalipaikasta – Kohosella "samankokoinen syöttölautanen kuin muillakin"

Joensuun Mailan ja Sotkamon Jymyn välinen miesten Superpesiksen välieräsarja alkaa tänään. Sarjasta povataan tasaista ja vähäjuoksuista.

urheilu
Joensuun Mailan Tuomas Jussila.
Esa Huuhko / Yle

Joensuun Maila ja Sotkamon Jymy etenivät vakuuttavasti miesten Superpesiksen välieriin. Molemmat voittivat omat puolivälieräsarjansa puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Torstai-iltana välieräsarjansa aloittavat kaksi mestarisuosikkia, joiden keskinäiset otteluvoitot ovat tällä kaudella tasan 2-2. Jokaisesta ottelusta kotijoukkue on poistunut voittajana.

Pelit olivat vähäjuoksuisia ja samaa odotetaan myös Joensuussa alkavalta välieräsarjalta.

– Näissä peleissä juoksun lyöminen on vielä vaikeampaa kuin runkosarjassa. Uskoisin, että emme tule näkemään juoksukarkeloita. Kahdella juoksulla jaksoa kohden ollaan varmastikin vahvoilla, Joensuun Mailan Tuomas Jussila arvioi.

Omalta osaltaan joensuulaisten juoksutehtailua pyrkii estämään Sotkamon huippulukkari Toni Kohonen. Jussilan mukaan Kohosen kohtaamista ei ole tarvinnut miettiä ennakkoon.

– Monta vuotta ollaan Tonia vastaan pelattu ja samankokoinen syöttölautanen se on Tonillakin. Ei tässä ihmeempiä tarvitse lyöntiratkaisuihin miettiä. Omalla laatusuorituksella hyvä tulee, Jussila sanoo.

Jatkuuko kunnariputki?

Jussila voitti runkosarjan kärkilyöntitilaston, mutta pudotuspeleissä hän innostunut paukuttamaan kunnareita. Hän iski kunnarin jokaisessa puolivälieräottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Välieräsarjan avauksessa onkin mielenkiintoista seurata, jatkuuko Jussilan kunnariputki.

Sisäpeliroolini muuttuminen on mahdollistanut sen, että voin lyödä enemmän laidoille.

Tuomas Jussila

– Sisäpeliroolini muuttuminen on mahdollistanut sen, että voin lyödä enemmän laidoille. Nyt on osunut hyvin mailaan ja varmaankin jossain vaiheessa kokeilen Sotkamonkin kenttään jos saisin hyvän osuman sinne tarjottua.

– Ei tämä asia päällimmäisenä mielessä ole, mutta en laita pahaksi, vaikka putki jatkuisikin, Jussila naurahtaa.

Välieräsarjan toinen osaottelu pelataan lauantaina Sotkamossa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.