1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Rovion irtisanomiset - ”Pelialan tilanne näyttää silti edelleen hyvältä”

Rovion ongelmista huolimatta suomalaisen pelialan tilanne on pelialan kattojärjestön mukaan edelleen hyvä.

Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Rovion yhteistoimintaneuvotteluista huolimatta suomalaisen pelialan tilanne kokonaisuutena näyttää edelleen hyvältä, arvioi pelialan kattojärjestö Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

– Rovionkin ongelmat ovat todennäköisesti syntyneet siitä, että siellä on panostettu todella paljon muille liiketoiminta-alueille. Pelialan kokonaisuuteen näillä irtisanomisuutisilla ei ole kuin korkeintaan ehkä mentaalista vaikutusta, Hiltunen sanoo.

Hiltusen mukaan Rovion ilmoitus yhteistoimintaneuvotteluista kertoo siitä, että yritys keskittyy takaisin omaan ydinliiketoimintaansa.

– Rovio karsii rönsyjä ja ulkoistaa asioita, jotka on helppo ulkoistaa. Tämä antaa Roviolle mahdollisuuden keskittyä siihen parhaaseen ydinosaamisalueensa eli pelinkehittämiseen, mikä on varmasti ihan järkevä ja perusteltu tapa toimia.

Roviolta irtisanottavien kannalta pelialan tilanne näyttää Hiltusen mukaan valoisalta. Markkinoille on tullut paljon uusia pelejä ja peliala kerää merkittäviä sijoituksia.

– Viime vuosi oli ennätyksellisen hyvä ja tänäkin vuonna yrityksillä on meidän tietojemme mukaan mennyt suhteellisen hyvin. Suurin osa pelifirmoista on edelleen siinä moodissa, että ne palkkaa ihmisiä.