Pohjolan Liikenne paikkaa Muistoajo-mokaa: yhteistyöhön pyöräilytapahtuman kanssa

Pyöräilytapahtuma Tour de Helsinki ja Pohjolan Liikenne haluavat edistää rakentavampaa keskustelukulttuuria pyöräilijöiden ja muiden tienkäyttäjien kesken.

Kotimaa
Pyöräilijöiden kulkue ajaa Mannerheimintiellä.
Pyöräilijöiden kulkue ajoi Kiasman edustalta Mannerheimintietä Tukhomankadun risteykseen Helsingissä sunnuntaina.Lehtikuva

Pohjolan Liikenne on halunnut ottaa vastuulleen kilpailun keskeyttäneiden kuljetukset reitiltä takaisin kilpailukeskukseen Helsingin Velodromille ensi viikonloppuna Helsingissä järjestettävässä pyöräilytapahtumassa.

Bussiyhtiö Pohjolan Liikenne ja Suomen suurin pyöräilytapahtuma Tour de Helsinki kertovat, että yhteistyöllä he haluavat poistaa vastakkainasettelua pyöräliikenteen ja ajoneuvoliikenteen väliltä.

Pohjolan Liikenne kärsi toissa viikonloppuna imagotappion, kun sen kuski yritti ängetä linja-autolla keskelle 800 pyöräilijän muistokulkuetta Mannerheimintiellä. Tilanne kärjistyi käsirysyksi pyöräilijöiden ja bussikuskin välillä.

– Osallistumalla Tour de Helsinkiin haluamme osoittaa kaikille, että teemme aktiivista työtä liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Tapahtumassa pyöräilijät ja linja-autoliikenne toimivat tiiviissä yhteistyössä ja edistävät näin toisensa huomioonottavaa liikennekulttuuria, sanoo Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko.

Tour De Helsinki ajetaan 30. elokuuta.