Pitkämäen kotijoukot helpottuneita: "Pronssi tuntuu aivan kullan arvoiselta"

Pronssimitalisti Tero Pitkämäen kotikunnassa Ilmajoella riemuitaan MM-pronssista. Mitalikamppailua seurattin myös Teron kotiseurassa Seinäjoella. Molemmissa ryhdytään nyt suunnittelemaan mitalijuhlia.

urheilu
Seinäjoen Seudun Urheilijoiden kisakatsomo kannustaa Tero Pitkämäkeä.
Seinäjoen Seudun Urheilijoiden kisakatsomo kannustaa Tero Pitkämäkeä.Pasi Takkunen/Yle

Seinäjoen Seudun Urheilijat ja Ilmajoen kunta – eli Tero Pitkämäen edustama seura ja kotikunta – järjestivät Pekingin MM-keihäskisan aikana kisakatsomon halukkaille. Molemmissa kisakatsomoissa jännitys oli käsinkosketeltavaa, kunnes pronssimitali varmistui.

– Jo ennakkoasetelmiltaan kilpailu oli tosi jännittävä. Tiedettiin, että kilpailusta tulee kovatasoinen eli pronssi oli ihan selvästi voittotulos tänään, kommentoi Seinäjoen Seudun Urheilijoiden toiminnanjohtaja Johanna Manninen.

– Täytyy sanoa, että suomalaiset olivat kovassa sarjassa. Kun pronssi varmistui, olo oli helpottunut. Pronssi tuntuu aivan kullan arvoiselta, sanoo Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

Mitalijuhlat tulossa

Seinäjoen Seudun Urheilijoissa ja Ilmajoella on totuttu siihen, että keihäskisasta saattaa seurata mitalijuhlien järjestäminen. Juhlatavat ja -päivät otetaan nyt mietintään.

– Tottakai uskoimme Teroon ja luotimme, että seitsemäs arvokisamitali sieltä tulee, mutta keihään taso on niin kova, että emme tehneet sen kummempia suunnitelmia, toteaa Seinäjoen Seudun Urheilijoiden puheenjohtaja Juha Luukko.

Luukon mukaan muistamisesta keskustellaan seuraavaksi seurassa ja Tero Pitkämäen kanssa. Myös Ilmajoen kunnalta kysytään.

– Meillä on urheilijoiden palkitsemisessa tietty kaava: juhla järjestetään urheilijan toiveiden mukaisena ja näköisenä ja myös palkitsemisessa kuullaan urheilijan toiveita. Palkitsemisen ohjeistus on sama kaikille menestyville urheilijoille, Seppo Pirttikoski sanoo.

– Tottakai muistetaan. Mahdollinen paikka on perinteiset Teron kiskaasut -tapahtuma, Juha Luukko sanoo.