Ilmakitaristeille pyhiinvaelluspaikka Ouluun – patsas nousee kaupungin paraatipaikalle

Oulun ilmakitaransoiton MM-kisojen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ideoitu patsashanke etenee. Interaktiivinen, teräsrakenteinen teos sijoitetaan Oulun Hupisaarille Oulujoen tuntumaan Patosillan viereen. Maailman parhaat ilmakitaristit ovat koolla Oulussa

Ilmakitaratsas saa sijoituspaikan Oulun Hupisaarilla. Kuva: Paavo Pietola

Muotoilija Paavo Pietola on saanut valmiiksi ilmakitarapatsaan suunnitelman.  Oulun kaupungin patsastoimikunnan ja aluetta hallitsevan Oulun Energian kanssa paikaksi on sovittu Patosillan kupeessa oleva viheralue Hupisaarten puolella.

– Olemme todella tyytyväisiä, sillä nyt patsas tulee maisemallisesti hienolle paikalle, jossa kulkee luontaisesti paljon ihmisiä, ilmakitarapatsasta puuhaavat toimittajat Marko Siekkinen ja Soile Suvanto sanovat.

Siekkisen ja Suvannon haaveena oli, että patsas olisi valmistunut Ilmakitaransoiton MM-kisojen juhlavuonna.

– Aikataulu oli kuitenkin haasteellinen, sillä saimme tietää isosta apurahasta helmikuun lopussa. Olemme kiitollisia hankkeeseen tähän mennessä osallistuneille. Varainkeruu jatkuu edelleen. Toivoisimme oululaisten yritysten ja organisaation vahvaa mukaantuloa, sillä patsaan avulla Oulua voidaan viedä maailmankartalle yhä paremmin, Marko Siekkinen ja Soile Suvanto sanovat.

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt ilmakitarapatsashankkeeseen 6500 euron apurahan. Lisäksi oululaiset yritykset ja yksityiset ihmiset ovat osallistuneet patsaan rahoittamiseen.

Ilmakitarointia patsaan juurella

Patsas muodostuu jalustasta ja kehyksestä. Teräsrakenteinen teos on interaktiivinen ja yhteisöllinen. Patsaan äärellä voi harrastaa ilmakitarointia ja ottaa kuvia itsestä tai muista. Patsaan muotoilussa näkyvät myös ilmakitaran perimmäiset elementit, rauha ja rakkaus. 

Maailman parhaat ilmakitaristit ovat parhaillaan koolla Oulussa. He pyöräilivät keskiviikkona ilmakitarapatsaan sijoituspaikalla.

Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestetään Oulussa tänä vuonna 20. kerran. Finaali on perjantaina Oulun Rotuaarilla. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy. Lisätietoja www.ilmakitara.fi

Ilmakitaransoiton MM-kisat keksittiin Oulussa. Vuosi  2015 on MM-kisojen 20. juhlavuosi. Kansainvälinen media seuraa kisoja tiiviisti.

Oulun kaupunki on ottanut ilmakitaran osaksi brändiään. Virallinen ilmakitaraorganisaatio tukee patsashanketta.