1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Perussuomalaisten Anssi Joutsenlahti: Putkosen lista on näpäytys

Satakunnan perussuomalaisia nykyisin johtava entinen eduskunnan toinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti pitää Olli Immosen (ps.) väliaikaista eroa eduskuntaryhmästä yllättävänä mutta hyvänä ratkaisuna. Joutsenlahden mielestä perussuomalaisia on kohdeltu väärin.

Entinen eduskunnan varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps.) on tyytyväinen Olli Immosen (ps.) väliaikaiseen eroon perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

– Immosen ilmoitus oli todella yllättävä. Tuntuu, että se oli hyvä ratkaisu. Eduskuntatyön alkuvaihe rauhoittuu eikä keskitetä kaikkea huomiota siihen, mitä eduskuntaryhmä tekee Immosen osalta, Joutsenlahti sanoo.

Joutsenlahti uskoo, että Immosella on hyvät mahdollisuudet palata eduskuntaryhmään lokakuussa. Hän arvioi, että Immosen tapauksesta on opittu se, että sosiaalisessa mediassa pitää toimia kieli keskellä suuta.

"Lista on näpäytys"

Anssi Joutsenlahti arvostelee voimakkaasti tiedotusvälineitä ja muita puolueita perussuomalaisten kohtelusta. Joutsenlahden mielestä Immosen tekstejä on tulkittu tahallisesti väärin.

Perussuomalaisten puoluetoimiston työntekijä Matti Putkonen julkaisi keskiviikkona listan kolmestatoista henkilöstä, jotka perussuomalaisten mielestä ovat jatkaneet puolueen panettelua ja solvaamista.

Listalla on muun muassa SMP:n vanha puheenjohtaja PekkaVennamo sekä useita nykypoliitikkoja, tutkijoita ja toimittajia.

Immosta ja perussuomalaisia verrataan natseihin. Tähän ei ole ollut pienintäkään aihetta.

Anssi Joutsenlahti (ps.)

– Tässä on ollut niin pahoja ylilyöntejä. Immosta ja perussuomalaisia verrataan natseihin. Tähän ei ole ollut pienintäkään aihetta. Tuntuu hyvältä, että annetaan pientä näpäytystä. Ei meitä saa kohdella kuin mitä rupusakkia tahansa. Olemme hallituspuolue, emme rotusortajia tai muukalaisvihaajia, Joutsenlahti sanoo.

Turvapaikkakritiikkiä

Anssi Joutsenlahti nostaa haastattelussa esille myös "elintasoihmisten" vastaanottamisen Suomeen.

– Itse olen veteraanityössä voimakkaasti. Meidän nuoret miehemme eivät lähteneet pakoon, kun Suomi kävi sotaa, Joutsenlahti sanoo.

Esimerkiksi Syyriassa on sisällissota. Ovatko nämä asiat vertailukelposia?

– Kyllä ovat. Jos omassa maassa taistellaan ja nuoret miehet lähtevät sieltä karkuun, kyllä siinä on jotain vialla.

Mihin joukkoon Syyriasta pakenevien nuorten miesten pitäisi liittyä Syyrian sisällissodassa?

– En ota siihen kantaa, Joutsenlahti sanoo.

Joutsenlahti katsoo, että kansainvälisen yhteisön tulisi tehdä kaikkensa Syyrian sisällissodan lopettamiseksi. Hän sanoo kantavansa suurta huolta vanhusten ja lasten asemasta alueella.