Kokoomusnuoret vaativat 10 prosentin palkankorotusta Porin kaupungin johdolle

Satakunnan kokoomusnuoret ovat pahoillaan, että kaupunginjohtajille Porissa esitetty palkankorotus on herättänyt voimakasta arvostelua. Kokoomusnuorten mielestä asia on itsestäänselvä eikä sitä pitäisi vatvoa.

Kokoomuksen Nuorten Liitto
Kokoomuksen juliste.
Yle

Kokoomusnuorten piirijärjestö toivoo että Porin kaupunginhallitus hyväksyy kohutut kaupunginjohtajien palkankorotukset.

– Ikävää, että näin itsestäänselvää asiaa joudutaan vatvomaan. Vastuun kasvaessa ja tehtävien lisääntyessä myös palkan tulee nousta, Satakunnan kokoomusnuorten puheenjohtaja Ville Vimpari sanoo.

Kaupunginhallitus päättää

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) esitti kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle (sd.) ja apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannukselle (kok.) kymmenen prosentin palkankorotusta nykyisen yli 10 000 euron palkkojen päälle.

Syynä palkankorotusesitykseen on se, että ensi viikolla eläkkeelle jäävän apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksosen (vas.) tilalle ei valita uutta apulaiskaupunginjohtajaa. Laaksosen tehtävät jaetaan Luukkosen ja Hannuksen kesken.

Ikävää, että näin itsestäänselvää asiaa joudutaan vatvomaan.

Satakunnan kokoomusnuorten puheenjohtaja Ville Vimpari

"Rauman kaupunginjohtaja saa enemmän"

Porin kaupunginhallitus päätti maanantaina jättää palkankorotuksen vielä tekemättä ja palauttaa asian valmisteluun. Päätös on tarkoitus tehdä viimeistään lokakuun alussa.

– Korotuksen jälkeenkin [kaupunginjohtajien] palkkaus olisi varsin maltillinen ja matalampi kuin pienemmissä kaupungeissa kuten Raumalla, kokoomusnuorten Ville Vimpari sanoo.

Nuorisojärjestö piikittelee kannanotossaan vasemmistoliitolle, jonka valtuustoryhmän puheenjohtaja Tapio Furuholm on toivonut kaupunginjohtajien luopuvan palkankorotuksista.

Furuholmin mielestä palkankorotuksista luopuminen näyttäisi hyvää moraalista esimerkkiä tilanteessa, jossa Pori joutuu tekemään lähivuosina merkittäviä leikkauksia tavallisten kuntalaisten palveluihin.