1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tass: Venäläinen pidätetty Suomessa USA:n pyynnöstä – Venäjä vastustaa luovutusta

Venäjän ulkoministeriön edustajan Konstantin Dolgovin mukaan Venäjä odottaa Suomen noudattavan asiassa perustuslaillisia oikeuksia ja kansainvälisen oikeuden normeja. Suomen ulkoministeriö tietää ja tuntee tapauksen, mutta ei kommentoi sitä tarkemmin, sillä asia kuuluu oikeusministeriölle.

Kotimaan uutiset

Uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän kansalainen olisi pidätetty Suomessa Yhdysvaltain pyynnöstä.

Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusvaltuutetun Konstantin Dolgovin mukaan henkilö pidätettiin rajalla, kun hän oli poistumassa Suomesta Venäjälle.

Dolgov katsoo, että pidätyksessä on kyse Yhdysvaltain viranomaisten tavasta pidättää venäläisiä muissa maissa.

Dolgov toteaa, että jos kyseessä olisi tarve pysäyttää rikollinen toiminta, "olisi loogisempaa lähettää ensin olennainen tieto epäillyn kotimaahan", etenkin kun Venäjällä ja Yhdysvalloilla on sopimuspohjaiset puitteet yhteistyölle rikos- ja oikeusasioissa.

– Lähdemme siitä, että häntä ei voida luovuttaa Yhdysvaltoihin.

Dolgovin mukaan Venäjä odottaa, että Suomi noudattaa asiassa tarkasti muun muassa perustuslaillisia oikeuksia ja kansainvälisen oikeuden normeja. Hänen mukaansa Venäjän Suomen-suurlähetystö tarttuu kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin tilanteen ratkaisemiseksi.

Tass ei kerro tarkemmin, mistä tapauksessa on kyse.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan Yle Uutisille, että ministeriö tietää ja tuntee tapauksen, mutta asia kuuluu oikeusministeriön vastuulle.

Uutista korjattu 26.8. kello 21.52: Pidätetyn henkilön sukupuolta ei kerrota Tassin uutisessa.

Lähteet: Tass

Lue seuraavaksi