Viileä kesä vähensi järvipelastajien kiireitä

Viileä kesäsää on vaikuttanut myös järvipelastajien tehtäviin, sillä kulunut kesä on ollut Pohjois-Päijänteellä huomattavasti rauhallisempi kuin aikaisemmat kesät.

Korpilahti
pelastusvene Korpilahti
Yle / Tenho Tornberg

Korpilahden järvipelastajien toimintaan osallistuu noin 15 aktiivista jäsentä. He päivystävät Pohjois-Päijänteellä avovesikaudella joka päivä, kellon ympäri.

Vapaaehtoispohjalta toimivien Korpilahden järvipelastajien pääkippari Ville Näkki kertoo, että tehtävien määrä on tänä kesänä noin puolittunut viime kesään ja aikaisempiin kesiin verrattuna.

- Tähän mennessä meillä on ollut 23 tehtävää ja toivotaan toki ettei lisää tule, että säästyttäisiin vähemmällä, Ville Näkki sanoo.

Kaikki järvipelastajien tehtävät eivät ole veden varaan joutuneiden ihmisten pelastamisia. Veneiden viat ja sähkölaitteet työllistävät järvipelastajia eniten.

- Suurin tehtävärypäs mikä on ollut, on tekniset viat. Polttoainesuodattimet menevät tukkoon tai sähkö loppuu saaressa, kun käytetään jääkaappia tai radiota kuunnellaan. Tämän tyyppiset tehtävät ovat ne on suurin työllistäjä, Näkki kuvailee.

Korpilahden järvipelastajille on käytössään kymmenen vuotta vanha pelastusvene Korpilahti.

- Olemme veneeseen erittäin tyytyväisiä, se palvelee meitä hyvin, Näkki toteaa.