Vankkaa teatterikokemusta tarjolla Joensuun kaupunginteatterin johtoon

Joensuun kaupunginteatterin johtoon haetaan vankkaa teatteri- ja ohjaajakokemusta. Tämä käy ilmi haastatteluun valittujen viiden johtajakandidaatin taustoista.

Kotimaa
Joensuun kaupunginteatterin sisäänkäyntiä
Yle

Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys on päättänyt kutsua Joensuun kaupunginteatterin teatterinjohtajaksi hakijoiden joukosta haastatteluun joensuulaisen Hannele Autin, helsinkiläisen Perttu Leinosen, Tiina Luhtaniemen Jyväskylästä, Iiristiina Varilon Tampereelta sekä Tuula Väisäsen Sinetästä Rovaniemeltä.

Kaupunginteatterin talous- ja hallintopäällikkö Leena Kinanen kertoo, että johtajaksi haetaan ihmistä, jolla on vankka teatteritausta ja ihmissuhdetaidot kohdallaan.

– Tuula Väisänen on ohjannut paljon nimenomaan Lapin teattereissa. Iiristiina Varilo on ohjannut muun muassa tamperelaista Siperia -teatteria. Tiina Luhtaniemellä on myöskin ohjaajatausta, viimeksi hän toimi Savonlinnan Teatterin johtajana.

–Perttu Leinonen on ohjannut myös Joensuussa, hänet nähdään täällä vierailevana ohjaajana jälleen kevättalvella. Hannele Autti on puolestaan joensuulainen ohjaaja ja kulttuurin monitoiminainen, listaa Kinanen.

Seuraava Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys ry:n hallituksen kokous, jossa tehtäneen valintapäätös, pidetään 8.10.2015.

Uusi teatterinjohtaja aloittaa näillä näkymin vuodenvaihteessa.