Mediatalo ESA aloittaa yt-neuvottelut – lehtitoimituksiin luvassa lomautuksia

Etelä-Suomen Sanomien, Itä-Hämeen ja Radio Voiman toimittajia uhkaavat lomautukset. Mediatalo ESA:ssa aloitetaan maanantaina yt-neuvottelut, jotka koskevat koko konsernia.

Kotimaa
Mies lukee Etelä-Suomen Sanomia.
Yle

Etelä-Suomen Sanomia ja Itä-Hämettä julkaisevassa ESA-konsernissa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut. Yt:t käynnistyvät maanantaina ja toimitusväen kanssa neuvotellaan lomautuksista.

Toimituksen pääluottamusmiehen Teppo Koskisen mukaan yt:t eivät tulleet henkilökunnalle yllätyksenä.

– Kenellekään tämä ei tullut suurena yllätyksenä. Jokainen varmaan tietää, mikä yleinen taloustilanne ja media-alan tilanne on, Koskinen toteaa.

Yt-neuvottelut koskevat koko mediatalo Esaa, myös Radio Voimaa ja jakelutoimintaa. Konserni työllistää reilut 160 henkillöä.

Mediatalo ESA:n henkilöstöjohtaja Minna Valosen mukaan yt-neuvottelut koskevat 140 henkilöä emoyhtiössä ja jakelussa. Konserni työllistää reilut 160 henkillöä.

Journalisti-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan yhtiö aikoo lomauttaa koko henkilöstön 1–4 viikoksi. Sisällöntuotannossa ja jakelussa lomautukset ovat keskimäärin lyhyempiä kuin mediatuotannossa. Lomautuksia saatetaan jatkaa ensi vuonna. Esa-konsernia uhkaavat noin 270 000 euron tappiot, jos säästötoimenpiteita ei tehdä.

Media-alan yt-neuvottelut jatkuvat

Säästöjä Mediatalo Esa etsii myös muilla konsteilla kuin lomautuksilla.

Esa-konsernissa on käyty yt-kierroksia myös kahtena edellisenä vuonna. Media-alalla on ollut useita yt-neuvotteluja viime aikoina.

Viimeksi Sanoma kertoi toissapäivänä aloittavansa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 280 työntekijän irtisanomiseen.

korjattu pääluottamusmies Koskisen lausuntoa 27.8.2015 klo 10.40