Huippuravintolasta pop-up -baariin – "Elämä etelässä on vain työtä ja uran tekemistä"

Pääkaupunkiseudun hektisyys toi Tomi Björckin omistaman Farang-ravintolan entisen pääbaarimestarin Joonas Sirviön takaisin kotiseudulleen Kainuuseen. Moni on pitänyt Sirviön päätöstä hölmönä.

ilmiöt
Joonas Sirviö.
Laura Tolonen / Yle

Pieniltä paikkakunnilta tulee kajaanilaisen Joonas Sirviön mukaan kovan yrittämisen ja itseluottamuksen omaavia ammattilaisia, jotka eivät arastele tehdä hommaa kuin hommaa.

– Pohjoisen ihmiset ovat leppoisia ja työmoraali on korkealla, summaa Sirviö.

Ravintola Bronda, Farang ja Boulevard Social olivat usean vuoden ajan Joonas Sirviön työpaikkoja, työ inspiroi häntä kovasti ja ura olisi voinut jatkuakin pääkaupunkiseudulla.

– Olin baarimestarina ja erityisesti muistan ravintola Brondan avajaiset, joilloin sain olla mukana avaamassa sitä paikkaa. Kaiken kaikkiaan se oli hyvin antoisa turnee.

– Rajattomat mahdollisuudet, täysin vapaat kädet, työnantajan luottamus ja mielettömät raaka-aineet olivat kova inspiraation lähde, jonka vuoksi olisin voinut jatkaakin uraa. Helsingissä on toki paljon hyvää, mutta on siellä paljon huonoakin. Elämä etelässä on vain työtä ja uran tekemistä ja kaikki muu kärsii siinä sivussa, kuvailee Joonas Sirviö.

Halu saada selville alan tarjonta ajaa muiden vastustelun edelle

Uuden Kajaanin Kauppakadulle perustettavanTérapija (siirryt toiseen palveluun)-nimisen pop-up -ravintolan taustatöitä tehdessään Sirviö naurahtaa ajatukselle, kuinka elämä voi muuttua.

Olen ollut alalla kuitenkin jo kymmenen vuotta, olen nähnyt jo ne hyvät paikat. Nyt haluan nähdä mitä tämä kokeilu täällä Kajaanissa antaa.

Joonas Sirviö

– Sanoin yhtiökumppanille, että enpä olisi vuosi sitten uskonut, että olen takaisin täällä Kainuussa. Ja että minulla on omin käsin remontoitu omakotitalo, ja aloitan periaatteessa tyhjän päältä uutta ravintolaa paikkakunnalla, jonka elinvoimaisuuteen harva uskoo.

Juuri muiden vastustelu antaa Sirviölle eniten voimaa.

– Olen ollut aina sitä mieltä, että elämässä pitää tehdä semmoisia asioita, jotka tuntuvat hyvältä. Jos joku tietty asia ei tunnu hyvältä, niin sitten pitää tehdä jotain toista. Ihmiset ovat pitäneet päätöstäni hölmönä, koska täällä ei kuulemma ole mitään. Enemmän saan kuitenkin elämääni täällä sisältöä. Mulla on enemmän aikaa viettää aikaa ystävien ja vaimon kanssa.

– Lisäksi haluan saada selville, että mitä annettavaa tällä alalla on vielä minulle. Olen ollut alalla kuitenkin jo kymmenen vuotta, olen nähnyt jo ne hyvät paikat. Nyt haluan nähdä mitä tämä kokeilu täällä Kajaanissa antaa. Térapijan kautta saan kokemusta, että onko täällä tarpeeksi kysyntää, sanoo Joonas Sirviö.