Kaikki Team Finlandin palvelut jatkossa yhdeltä luukulta

Nokian ja F-Securen hallitusten puheenjohtaja Risto Siilasmaa mukaan Team Finlandin uuteen ohjausryhmään.

Risto Siilasmaa Kuva: Yle

Suomen ja suomalaisten yritysten kansainvälistymistä edistävä Team Finland -verkosto uudistaa palveluitaan kotimaassa. Julkisia yrityspalveluita on arvosteltu sirpaleisuudesta, minkä vuoksi verkosto kokoaa jatkossa muun muassa ELY-keskusten, Finnveran, Finpron, Tekesin, Teollisuussijoituksen ja ulkoministeriön yrityksille tarjoamat palvelut yhteen.

– Nyt käyttöön otettavan Team Finlandin uuden kotimaan palvelumallin idea on yksinkertainen: Yritys saa kaikki tarvitsemansa palvelut yhdeltä luukulta. Yritys voi valintansa mukaan hakeutua Team Finlandin palveluiden piiriin joko palvelevan puhelimen kautta tai netin välityksellä – tai tehdä sen henkilökohtaisesti Team Finlandin asiantuntijoiden avulla, joita on jokaisessa maakunnassa, elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) selventää.

Rehnin mukaan muutoksen myötä suomalaisyritykset voivat paremmin keskittyä ydintoimintaansa eli bisneksen tekemiseen.

– Ehdotamme yritykselle, mitkä rahoitus- ja asiantuntijapalvelut sopivat sille parhaiten. Tämä koskee niin ELY-keskusten, Finnveran, Finpron, Tekesin ja Teollisuussijoituksen kuin ulkoministeriönkin tarjoamia palveluja, Rehn sanoo. 

Hallitus aikoo seuraavan neljän vuoden aikana satsata erityisesti biotalouteen, cleantech-yritystoimintaan, terveysteknologiaan ja digitalisaatioon. Hankkeita toteutetaan osin Team Finland -kasvuohjelmien kautta. Suomalaisyritysten liiketoimintaa on määrä kasvattaa erityisesti nopean kasvun markkinoilla Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.

Siilasmaa ohjausryhmän varapuheenjohtajaksi

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on nimittänyt Team Finlandin uuden ohjausryhmän varapuheenjohtajaksi Nokian ja F-Securen hallitusten puheenjohtajan Risto Siilasmaan. Sipilä toimii itse ohjausryhmän puheenjohtajana.

Ohjausryhmä vastaa Team Finland -verkoston strategiasta ja tavoitteiden asettamisesta.

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto kokoaa yhteen yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa edistävät valtiorahoitteiset toimijat ja niiden tarjoamat palvelut. Verkoston ytimen muodostavat työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä niiden ohjauksessa olevat kansainvälistymispalveluja tarjoavat organisaatiot.