Monikulttuurisuuden puolustajat valtasivat Kouvolan ydinkeskustan

Meillä on unelma -mielenosoitus pidettiin torstaina Kouvolassa. Tapahtuma järjestettiin monikulttuurisen Suomen puolesta.

Kotimaa
Mielenosoittajia avoimuuden ja monikulttuurisuuden puolesta Kouvolan Manskilla
Mielenosoittajat kokoontuivat torstai-iltana kuuntelemaan puheita ja musiikkia Kouvolan ydinkeskustaan.

Kouvolassa noin 300 hmistä osallistui torstaina Meillä on unelma -mielenosoitukseen avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta.

Mielenosoittajat kokoontuivat alkuillasta Kauppatorilla, josta he marssivat kulkueena ydinkeskustaan kävelykatu Manskille.

Noin kaksi tuntia kestäneessä tapahtumassa puhuivat muun muassa kansanedustajat Ozan Yanar ja Nasima Razmyar sekä emerituspiispa Voitto Huotari. Mukana oli myös muun muassa paikallisia laulajia.

Mielenosoittajien kylteissä sekä iskulauseissa sanottiin muun muassa "viha on paha" ja "herää Kouvola".

Kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) arvosteli eri ministereitä ja vaati muun muassa Juha Sipilältä ja Timo Soinilta vastuunottamista.

– Toivon, että eduskunta syksyllä puhuisi rasismista ja ääriliikkeistä, lisäsi Razmyar.

Tapahtuman järjesti kesän alussa perustettu rasisiminvastainen Herää! -toimintaryhmä.

– Idea tapahtumaan lähti yhden maahanmuuttajataustaisen isän kokemuksesta. Hän kertoi, kuinka muut lapset olivat kiusanneet hänen yli 10-vuotiasta lastaan. Tämä kokemus oli ikään kuin se viimeinen pisara, vaikka muitakin ikäviä tapauksia oli tiedossa, kertoo ryhmän jäsen Satu Kurri.

Poliisin mukaan tapahtumassa ei ollut järjestyshäiriöitä.

Mielenosoituksen henki joutuu poliittiseen puntariin

Kouvolan monikulttuurisuusohjelmasta käy ilmi, että Kouvolassa asuu esimerkiksi runsaat kaksi tuhatta ulkomaan kansalaista. Määrä on noin kaksinkertaistunut seitsemässä vuodessa.

Ulkomaan kansalaiset muodostavat noin kaksi ja puoli prosenttia kaupungin väkimäärästä. Eniten on venäläisiä, virolaisia ja somaleita.

– Tämän lisäksi kaupungissa asuu monia, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, muistuttaa Kouvolan maahanmuuttokoordinaattori Tuija Väyrynen.

Kouvolan kaupunginhallituksen on määrä ensi maanantaina päättää, perustetaanko Kouvolaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus ja hätämajoitus (siirryt toiseen palveluun).