Puolustusministeri Niinistön kansliapäällikkönimitys jäi pöydälle Stubbin pyynnöstä

Puolustusministeriön kansliapäällikön nimitys on herättänyt eripuraa hallituspuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä.

politiikka
Jussi Niinistö
Jussi NiinistöJussi Nukari / Lehtikuva

Puolustusministeriön kansliapäällikön viran täyttäminen jäi pöydälle tänään torstaina valtioneuvoston yleisistunnossa. Nimitys jätettiin pöydälle valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) pyynnöstä, kerrotaan valtioneuvoston viestinnästä. Asiaa käsiteltäneen uudestaan aikaisintaan seuraavassa yleisistunnossa 3. syyskuuta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) haluaa vaihtaa ministeriön korkeimman virkamiehen. Tehtävässä on nyt kenraaliluutnantti Arto Räty. Niinistö haluaa tehtävään ministeriön resurssipoliittisen osaston päällikön, insinööritaustaisen Jukka Juustin.

Räty on hoitanut tehtävää yhden 5-vuotiskauden ja haluaisi jatkaa siinä. Niinistön päätös on herättänyt hämmästystä puolustushallinnossa. Perussuomalaisten hallituskumppani kokoomus on toivonut Rädyn jatkavan kansliapäällikkönä.

Räty tunnetaan upseerina, joka on rohjennut ilmaista eriävän mielipiteensä myös esimiehilleen. Kansliapäällikkö on keskeinen virkamies muun muassa Puolustusvoimien isojen materiaalihankintojen valmistelussa. Juustilla on takanaan pitkä ura Puolustusvoimien materiaalipuolella.